Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Дніпрі з’явиться бульвар Стівена Джобса

Він стане частиною великого індустріального парку «Інновейшн Форпост»
08 червня, 12:42

Він простягатиметься на лівобережжі від Слобожанського проспекту  територією колишнього металургійного заводу ім. Карла Лібкнехта. І стане частиною великого  індустріального парку «Інновейшн Форпост» загальною площею  60 гектарів. Автор проекту — комунальне підприємство «Агентство розвитку Дніпра».

Міська влада залучила до співпраці всесвітньо відомого фахівця з відновлення індустріальних зон Дена Кінкейда зі США. Головною метою його візиту до Дніпра став обмін найкращими практиками з активізації міст у США, відвідини індустріального парку, вироблення ідей, направлених на відродження промислових районів міста. Протягом своєї двадцятирічної кар’єри Ден Кінкейд розробляв трансформаційні проекти для Університету штату Мічиган і міста Детройт, а також дизайн міських районів у Європі та Китаї.

«Свого часу Америка зіткнулася зі схожими для України проблемами, — зауважив під час прес-конференції директор «Агентства розвитку Дніпра» Володимир Панченко. — Після настання постіндустріальної епохи важка промисловість США прийшла до занепаду. Але їх «Іржавий пояс», де було зосереджено сталеливарне виробництво й інші галузі важкої промисловості,  виграв від переходу до виробництва сучасних паливних елементів і до інших високотехнологічних виробництв на основі нанотехнологій, біотехнології, інформаційних технологій. Ми теж бачимо вихід у переосмисленні наших постіндустріальних просторів, як спосіб відновлення та розвитку інженерно-транспортної, логістичної і ринкової інфраструктури міста разом із залученням інвестицій».

За словами В.Панченка, планується, що лише в індустріальний парк Innovation Forpost у Дніпрі буде залучено 2,7 млрд гривень інвестицій. Це не лише фінанси, а й створення нових виробничих потужностей із використанням інноваційних, енергозберігаючих і екологічно чистих технологій, нові робочі місця з конкурентною зарплатою, збільшення податкових надходжень до місцевого та державного бюджету України. Своїми враженнями поділився й американський гість Ден Кінкейд, який ознайомився з територією майбутнього індустріального парку Innovation Forpost. «Я по собі знаю, що проекти таких масштабів упроваджуються не за один рік. І хоча ще не бачу споруд, але підхід, закладений у зонуванні території, є правильним. Ваш парк містить навіть територію під будівництво тестового майданчика Hyperloop!»

За участі американського фахівця в «Агентстві розвитку Дніпра» відбулося обговорення і мозковий штурм проекту «Ревіталізація індустріальних зон міста Дніпра». Планується, що мертва територія колишнього металургійного заводу знову повернеться до життя — на ній, окрім сучасних підприємств, з’являться соціальне житло, парки, виставковий і навіть концертний зали.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати