Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Як відповість Віталій Кличко?

У Дніпрі — новий виток боротьби з незаконною зовнішньою рекламою
26 травня, 13:25
А ЦЕ КИЇВ, СТАНЦІЯ МЕТРО «ЗОЛОТІ ВОРОТА». ХТО ПІДХОПИТЬ ІНІЦІАТИВУ БОРИСА ФІЛАТОВА? / ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

Міська влада в присутності преси і громадськості прибрала білборд-«порушник», який стояв прямо під стінами мерії. Цей щит став першим у новій хвилі боротьби з незаконною зовнішньою рекламою, яку проводить міська влада. Участь в демонтажі взяв мер Борис Філатов, який особисто прибув із газовим різаком. Масштабне прибирання рекламних носіїв, встановлених без законних на те підстав, у Дніпрі почалося приблизно півроку тому. Тоді роботи супроводжувались  різними провокаціями. Проти комунальників підсилали «тітушок». Були і підпали, і розгром комунальної техніки.

Часто рекламні носії належали комерційним структурам, пов’язаним з колишньою владою. «Ми провели переговори і суди. Була складна політична боротьба всередині депутатського корпусу. Умовно, з п’ятого разу під моїм, не приховуватиму, тиском було ухвалено низку документів. Це дає можливість прозоро працювати на цьому ринку. Таким чином, кількість зовнішньої реклами в Дніпрі має скоротитися на 20%», — зазначив Б.Філатов.

Конструкцію в мерії, яка тривалий час стояла без дозвільних документів, спиляли газовим різаком. Далі маніпулятор забрав і відвіз велетенську металеву споруду на зберігання. Протягом одного дня комунальні служби почали демонтаж ще 45 рекламних конструкцій, які є аварійними або стоять на газових лініях, серед електропроводки і на велодоріжках. Усього протягом місяця з вулиць Дніпра планують прибрати близько 300 білбордів, сітілайтів, банерів і вивісок. На це є відповідне рішення виконкому, а всі власники заздалегідь отримують попередження. Б.Філатов наголосив, що засиллю незаконної зовнішньої реклами, яке досягло чи не найвищого рівня в Україні, буде покладено край.

«Далі ми знову проводитимемо переговори з операторами рекламного ринку — переконуватимемо їх. Я не відступлю від своєї мети — зробити рідне місто красивим і комфортним та зберегти його архітектурне обличчя», — зазначив мер Дніпра. Усього в місті налічується більше тисячі незаконних конструкцій зовнішньої реклами. Мало не щодня їх кількість лише зростає, а підприємці, що їх встановлюють, не квапляться оформляти документи. У мерії закликали операторів зовнішньої реклами самостійно демонтувати незаконні конструкції.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати