Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / Планета

04 вересня, 00:00

Драгі нагороджено журналістською премією M100 Media Award

Президента Європейського центрального банку (ЄЦБ) Маріо Драгі нагороджено премією M100 Media Award на знак визнання його відданості розв’язанню глобальної економічної та фінансової кризи та особисті зусилля щодо підтримання стабільності цін у єврозоні. Як повідомила «Дню» менеджер проекту M100 Sanssouci Colloquium Сабін Зассе, цю нагороду Драгі отримає ввечері 6 вересня по завершенню міжнародної конференції в Потсдамі: «Яка Європа? Уроки після кризи». Окрім того, за її словами, ця журналістська нагорода вшановує зусилля Драгі, який 1 листопада 2011 року обійняв посаду глави ЄЦБ, щодо збереження незалежності ЄЦБ, а також за внесок у створення більш стабільних інституційних рамок для економічного та монетарного союзу в Європі. Цю премію, повідомила вона, вручить Драгі міністр фінансів Німеччини доктор Вольфанг Шойблє, який вдруге виступатиме з промовою на M100 Sanssouci Colloquium. На цій конференції за присутності редакторів провідних європейських видань, політиків та аналітиків будуть обговорювати причини, наслідки і шанси європейської кризи. При цьому особливу увагу буде приділено питанню, яким чином нинішні проблеми Європи може бути використано як основа для створення позитивного порядку дня реформ, орієнтованих на майбутнє. Детальніше про результати конференції M100 Sanssouci Colloquium, читайте в наступних числах «Дня», повідомляє Микола СІРУК, «День».

У китайській провінції Сичуань дощі зруйнували майже 8,5 тис. будинків

У результаті зливових дощів у провінції Сичуань на південному заході Китаю, що тривають чотири дні, подтоплено 23 міста і повіти, під воду пішло майже 29 тис. га полів. Зруйновано близько 8,5 тис.будинків, влада евакуювала понад 62,5 тис. осіб. Як зазначає агенція Сіньхуа, загалом від стихії потерпіло 656,6 тис. місцевих мешканців — сильні дощі «порушили нормальний ритм життя». Про жертви поки що не повідомляється. Зливові дощі обрушилися на провінцію Сичуань 30 серпня. Як повідомлялося раніше, в червні зсуви, зумовлені зливовими дощами, що тривають тиждень, в Гуансі-Чжуанському автономному районі на півдні КНР призвели до загибелі 51 особи.

Кремль хоче збільшити свій вплив у СНД... за допомогою «м’якої сили»

Прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв вважає, що Росія має посилити свій вплив у світі за допомогою «м’якої сили», передусім у країнах СНД. Під «м’якою силою», наголосив прем’єр учора на нараді керівників представництв і представників «Россотрудничества», мається на увазі просування культурних цінностей. «Очевидним є й те, що наша гуманітарна присутність у світі не відповідає нашим можливостям, і це ми всі теж визнаємо. За великим рахунком, нині ми відновлюємо позиції, які ми з відомих причин втратили в 1990-ті роки, і ми істотно поступаємося серйозним міжнародним гравцям у цій сфері, таким як «Франкофонія», інститути Гете, Сервантеса, Данте, Конфуція. Необхідно взяти все краще, чим вони займаються, на озброєння, тим більше що, за дослідженнями, які проводилися бізнес-школою зі Сколково і міжнародною агенцією на основі аналізу періоду з 2005 по 2010 рік, Росія перебуває лише на 10-му місці ось за цим індексом м’якої сили», — цитує УНІАН слова Медведєва. За його словами, гуманітарний вимір виходить на передній план міжнародного життя, і створене чотири роки тому «Россотрудничество» має стати одним з ключових інструментів «м’якої сили». «Щодо нашої військової сили, ми з вами розуміємо, що ми не на 10-му місці, і це серйозна диспропорція, а в першій трійці — Сполучені Штати Америки, Франція і Німеччина», — додав він.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати