Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Дах» у міжнародній журналістиці

«День» нагородили відзнакою за висвітлення міжнародної тематики
10 січня, 18:28
ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

Газета «День» отримала сертифікат від Ради зовнішньої політики «Українська призма» за висвітлення нашим виданням тематики у сфері міжнародних відносин і зовнішньої політики. Вручаючи нагороду, голова Ради зовнішньої політики «Українська призма» Геннадій МАКСАК сказав: «Щороку ми робимо підсумки того, що відбулося в зовнішній політиці. Цього року, оскільки минула сота річниця дипломатії, ми вирішили зробити експертне опитування і запитати, хто не тільки з дипломатів займається краще цією справою, а й хто більш професійно займається журналістикою у сфері зовнішніх відносин. Це важливо, щоб ми робили ці заміри постійно, тому що треба розуміти, хто і чим займається професійно».

«Очевидно, що газета «День» і, зокрема, редактор міжнародного відділу Микола Сірук — це те, що тримає «дах» у міжнародній журналістиці», — сказала під час події головний редактор «Дня» Лариса ІВШИНА. «Я не люблю, коли часом кажуть, що в Україні немає міжнародної журналістики. Можливо, її немає в тому обсязі, який потрібен для такої великої країни, як наша. Але вона була і є. Вона нерівноцінна й нерівномірна, але вона є завдяки тому, що є «аксакали», які вчаться та інших вчать», — зазначила вона. За словами головного редактора, видання Бібліотеки газети «День» — «Дві Русі», «Війни і мир», «Українці — поляки: брати, вороги, сусіди», «Сила м’якого знака», «Повернення в Царгород», «Сестра моя Софія» — «це все по периметру наших міжнародних відносин». «Ми замість держави і замість «грантового суспільства» робимо те, що за 20 років визначає нову гуманітарну політику», — наголосила Лариса Івшина.

«Творча і професійна атмосфера в газеті «День» є стимулом для якісної міжнародної журналістики», — у свою чергу відзначив Микола СІРУК.

НА ФОТО: РЕДАКТОР МІЖНАРОДНОГО ВІДДІЛУ ГАЗЕТИ «ДЕНЬ» МИКОЛА СІРУК ПІД ЧАС ВІДРЯДЖЕННЯ ДО ІЗРАЇЛЮ В ЖОВТНІ 2009 РОКУ В ОТОЧЕННІ ІЗРАЇЛЬСЬКИХ ЖІНОК-ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ У ДОЛИНІ НЕГЬОВ, НЕПОДАЛІК ВІД МОГИЛИ ТА ХАТИНКИ-МУЗЕЮ ЗАСНОВНИКА ІЗРАЇЛЬСЬКОЇ ДЕРЖАВИ БЕН-ГУРІОНА

Рада зовнішньої політики «Українська призма» — ця організація є мережевим неурядовим аналітичним центром, метою якого є участь у запровадженні демократичних основ вироблення і реалізації зовнішньої та безпекової політик органами державної влади України, здійснення міжнародних і загальнодержавних проектів та програм, спрямованих на поліпшення зовнішньополітичного аналізу та експертизи, посилення участі експертної спільноти у процесі ухвалення рішень у сфері зовнішньої політики, міжнародних відносин, публічної дипломатії.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати