Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Єлизавета II підтримала бажання принца Гаррі й Меган розпочати нове життя

15 січня, 11:31
ФОТО РЕЙТЕР

Королева Великобританії Єлизавета II підтримала бажання принца Гаррі та його дружини Меган відмовитися від обов’язків членів королівської сім’ї та пов’язаних з цим привілеїв. Про свою підтримку Гаррі й Меган Єлизавета ІІ розповіла в понеділок, 13 січня, після проведення кризової наради членів королівської родини.

Текст заяви королеви опубліковано на сайті Букінгемського палацу. Єлизавета ІІ назвала проведену родинну нараду «дуже конструктивною». У зустрічі, крім 93-річної королеви, взяли також участь 71-річний принц Чальз та 37-річний принц Вільям. Меган, котра наразі перебуває в Канаді, брала участь у дискусії по телефону.

У коментарі після сімейної наради королева наголосила, що вона та її родина «цілком і повністю» підтримують намір Гаррі й Меган розпочати нове життя. «Хоча ми воліли б, щоб вони залишалися повноправними членами королівської сім’ї, ми поважаємо і розуміємо їхнє бажання жити незалежним життям як родина, залишаючись при цьому дорогоцінною частиною моєї сім’ї», — йдеться в офіційній заяві монархині.

Водночас у заяві британської королеви зазначається, що герцог і герцогиня Сассекські отримають перехідний період для відмови від обов’язків членів королівської сім’ї. Під час цього перехідного періоду Гаррі та Меган житимуть у Канаді та Великобританії, йдеться в тексті заяви.

Королева також дала зрозуміти, що найближчим часом її родина має ухвалити низку складних рішень, про які повідомлять згодом. Нагадаємо, нині 95% щомісячного бюджету Гаррі та Меган становлять кошти, що виділяються батьком Гаррі, принцом Уельським Чарльзом, який, своєю чергою, отримує прибуток від герцогства Корнуолл, що належить йому. Решта п’ять відсотків становить частка з бюджетних коштів, які отримує вся королівська сім’я за виконання своїх обов’язків.

8 січня Гаррі й Меган зробили заяву, що вони планують відмовитися від частини королівських привілеїв. Своє рішення подружжя пояснило бажанням створити для себе «прогресивну нову роль в рамках інституту». Вони повідомили, що будуть жити на два континенти — у Великобританії і в Північній Америці.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати