Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

До Болгарії — за золотом!

26 липня стартують ХХІІ Літні Дефлімпійські ігри-2013. Це будуть шості ігри для української національної команди
11 липня, 10:46
ФОТО З САЙТА STATICFLICKR.COM

«Змагання проходитимуть у двох містах Болгарії — Софії і Правці, котрі є офіційними містами-господарями. Україну представлятимуть 191 спортсмен і 45 тренерів, а до складу самої делегації увійдуть 265 чоловік. За всю історію виступів це найбільший склад, що представляє Україну на Дефлімпійських іграх (спортивні змагання людей з порушеннями слуху. — Ред.). Крім того, на змаганнях вперше представлено практично всі області нашої країни. В загальному складі команди — 115 чоловіків і 76 жінок. Українські дефлімпійці виступатимуть в 16 з 20 видів спорту», — розповів на прес-конференції в Міністерстві молоді та спорту президент Національного комітету спорту інвалідів України Валерій СУШКЕВИЧ.

Експерти відзначають, що національна дефлімпійская збірна України цього року — через 20 років після дебюту на 17-х Міжнародних літніх іграх глухих 1993 року — має всі шанси змінити отримане тоді 13-те загальнокомандне місце на золоті медалі Дефлімпійських ігор. «Ми сподіваємося, що наша перемога буде помітною. Наші перемоги — це перемоги всієї України!», — відзначив президент спортивної федерації глухих Леонід КАСИЦЬКИЙ.

А перший заступник Міністерства молоді та спорту України Сергій ГЛУЩЕНКО розповів, що цього року держава виділила на підготовку до змагання 35 мільйонів гривень. «Сума призових цього року буде вища, ніж коли-небудь. Наші хлопці зможуть отримати за перше місце 800 тисяч гривень, за друге — 550 тисяч, за третє — 380 тисяч». Чиновник також згадав про те, що наша тренувальна база в Евпаторії — одна з кращих у світі. «Словом, ми маємо всі передумови для успіху, тому я побажаю нашим спортсменам перемог», — відзначив він.

Перемоги української команди, швидше за все, можна буде побачити в прямій трансляції, розповідає в. о. генерального директора Національної телекомпанії України Олександр ПАНТЕЛЕЙМОНОВ. Крім того, напередодні ігор українських глядачів познайомлять зі спортсменами, що беруть участь в Іграх. «Ми починаємо висвітлення не від самого початку Дефлімпійських ігор, а задовго до нього. З наступного тижня ви зможете побачити в ефірі нашого телеканалу велику кількість матеріалів, присвячених спортсменам, яким незабаром належить захищати честь України на міжнародній арені. Зараз ми розпочали переговори з Болгарським телебаченням і сподіваємося, що український глядач побачить прямі трансляції змагань», — розповів Олександр Пантелеймонов.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати