Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Харків’яни попросили Путіна не втручатися у внутрішні справи України

20 березня, 11:29

18 березня харків’яни записали відеозвернення до президента РФ Володимира Путіна та керівництва Росії від імені жителів східного регіону України. Учасники акції запевнили, що права людей усіх національностей в Україні захищені, та попросили росіян не втручатися у внутрішні справи України, зокрема її східного регіону.

Люди зауважили, що в Україні немає жодної небезпеки для російськомовних громадян і російської культури. Натомість звернули увагу, що під російськими прапорами та гаслами відбуваються акти насильства й побиття українців, штурмування державних установ і знищення державних символів. Громадяни також висловили обурення спотворенням подій в Україні російськими ЗМІ.

Ініціаторами звернення і збирання підписів стали самі громадяни міста. Харків’янка Вікторія Булавіна спочатку запропонувала провести пікет «Жінки проти війни» під російським консульством, акція відбулася в п’ятницю 14 березня. Після пікету учасники написали петицію, в якій вимагали вивести російські війська із території України, підписи збирали просто на вулиці й передали документ до російського консульства 17 березня. Зняти відеозвернення запропонували громадські діячі Наталка Зубар та Володимир Чистілін. Для цього написали новий детальніший текст російською. Зйомки відбулися 18 березня біля пам’ятника Ярославу Мудрому поблизу Юридичної академії, в акції взяли участь люди різного віку та професій. Збір підписів під зверненням активісти проводять на вулицях Харкова щоденно до 24 березня.

За два дні документ підписало понад дві тисячі харків’ян, повідомила громадська активістка Марія Нікітюк, яка взяла участь у відеозверненні зі своїм чотирирічним сином.

Петицію з підписами буде передано до консульства РФ у Харкові поштою. Також звернення перекладено англійською, щоб передати в ООН, ОБСЄ та Раду Європи.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати