Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / УКРАЇНА

05 червня, 00:00

Районна бібліотека потрапила в павутину

Городоцька центральна райбібліотека стала переможцем четвертого раунду конкурсу проектів «Інтернет для читачів публічних бібліотек», оголошеного відділом преси, освіти та культури Посольства США в Україні. «За 14390 американських доларів у книгозбірні створять інтернет- центр iз наданням безкоштовного доступу до Всесвітньої павутини на два роки», — повідомила для «Дня» начальник відділу Хмельницького облуправління культури Світлана Шевченко. Вона вказала на той факт, що директор Городоцької ЦРБ Ніна Солотковська в своїй роботі над успішним проектом знайшла підтримку з боку місцевої громадської організації «Полонія», Городоцької вищої духовної семінарії, райтовариства інвалідів «Єднання». Відтак будуть задовольнятися інформаційні потреби читачів району по-сучасному, «підуть у світовий простір по ідеї, знання, досвід». Світлана Шевченко вважає, що «відтепер традиційні ресурси книгозбірні використовуватимуться так само, як у цивілізованих країнах». Це буде друга в краї райбібліотека, інформатизована таким чином. На жаль, на доморощених меценатів надії мало. Ще менше надії — на бюджетне фінансування. «Хоча б домогтися того, аби трудівникам культосвітньої ниви дали по повній ставці», — говорить начальник відділу Світлана Шевченко, повідомляє Михайло ВАСИЛЕВСЬКИЙ, «День».

Землетрус умовний, рятувальники справжні

На Яворівському загальновійськовому полігоні Західного оперативного командування Сухопутних військ Збройних Сил України розпочалися міжнародні навчання «Раф енд Реді-2004». Крім військовослужбовців ЗС України, Міністерства з питань надзвичайних ситуацій, Міністерства транспорту, МВС та представників Міністерства охорони здоров’я, у навчаннях беруть участь військові Національної гвардії штату Каліфорнія (США), Азербайджану, Грузії, Молдови, Узбекистану, а також представники цивільних формувань, координаційних центрів ООН та НАТО. Як повідомляє прес-служба Міноборони України, всього в навчаннях беруть участь близько 500 чоловік. Тематика навчань — проведення міжнародної пошуково-рятувальної операції в зоні умовного великомасштабного землетрусу силами військових і цивільних формувань. Головна мета навчань полягає у відпрацюванні питань організації та взаємодії міжнародного об’єднаного цивільно-військового координаційного центру, вивченні можливості проведення пошуку та порятунку потерпілих спільними діями військових і цивільних формувань та місцевого населення. Урочиста церемонія відкриття навчань «Раф енд Реді-2004» відбудеться 8 червня в Центральному військовому містечку Яворівського полігона. Навчання триватимуть до 12 червня.

Живемо довго: вік 1715 українців сягнув за 100 років

В Україні створено реєстр громадян, вік яких перевищує 100 років. У цьому реєстрі — 1715 осіб. Про це вчора на брифінгу в Києві заявив заступник голови Адміністрації Президента — керівник головного аналітичного управління Василь Базів. За його словами, згідно з реєстром, найбільша кількість довгожителів проживає в Донецькій області (146), Дніпропетровській (115), Львівській (113), Харківській (107). В. Базів відзначив, що серед областей, де таких довгожителів небагато, зокрема, Чернівецька (34) та Миколаївська області (38). Як цитує слова заступника голови АП Інтерфакс-Україна, згідно з дорученням Президента, Міністерство праці та соціальної політики «працюватиме з цими людьми, щоб у такому віці вони комфортно почувалися в рідній країні».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати