Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / УКРАЇНА

06 грудня, 00:00

В одеському цирку загинула дресирувальниця

Нещастя сталося позавчора увечері в трупі «Золотий цирк Євразія», що вже 3 тижні гастролює в Одесі. 24-річна дресирувальниця Світлана Даутова з Казахстану з двома асистентами репетирувала номер на манежі. Несподівано тигр стрибнув на дресирувальницю й кігтями перерізав їй горло. Дівчина померла на місці, повiдомляє Олена АСТРАХОВИЧ. На прохання «Дня» ситуацію прокоментував директор і художній керівник Одеського державного цирку Олексій Купін:

— Усе сталося через неуважність артистки. Вона була певна, що дикий звір, вихований нею, не заподіє шкоди й розслабився. Номер Світлани Даутової з тиграми я в Одесі заборонив для демонстрації публіці через відсутність належних засобів безпеки номера. Тому всі три тижні тигрів утримували в клітках у слоновнику, вони не виступали й не репетирували. У четвер дресирувальниця з асистентами самовільно вивезли клітки на манеж і спробували репетирувати. Можливо, через тривале перебування в клітці тигр кинувся на дресирувальницю. Сталося нещастя. Слава Богу, що на манежі нікого, крім них, не було. Звір сам злякався того, що скоїв, і його швидко вдалося загнати в клітку. За 20 років моєї роботи в цирку нічого подібного не траплялося. Ні в дні репетицій, ні на виступах.

Оцінний висновок визнано таким, що відповідає дійсності

Газета «Прес-шанс» з міста Красний Луч, що на Луганщині, виграла судовий процес, який ініціював проти редакції колишній народний депутат України Дмитро Петренко. Про це повідомив колегам головний редактор вищезгаданого видання Сергій Волошин. За його словами, колегія суддів судової палати з цивільних справ Верховного Суду України не задовольнила касаційну скаргу депутата щодо рішення Краснолучанського міського суду за його позовом на директора МКП «Преса» Леоніда Глуховського і головного редактора газети «Прес-шанс» Сергія Волошина про захист честі та достоїнства, ділової репутації і відшкодування моральної шкоди.

Дмитро Петренко вимагав відшкодування моральних збитків у сумі 100 грн. за фразу «Місто наше, як і Перевальський район, від обрання Дмитра Петренка депутатом Верховної Ради чотири роки тому нічого путнього не отримало — адже саме Дмитро Дмитрович очолює досі підкомітет ВР України з вугільної промисловості, і саме у ці роки закрито 4 шахти у Червоному Лучі».

Суди різних інстанцій визнали цю фразу такою, що відповідає дійсності, повiдомляє Олена ПРИВЕН, Луганськ.

Тлумацькі волонтери проти СНІДу

Учора в Тлумацькому народному домі (Івано-Фанківська обл.) відбулась акція «Хочеш радіти життю? Подбай про здоров’я!» до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом. У програмі, зокрема, були: виступ волонтерської агітаційної бригади «СТОП» «Чотири вороги здоров’я. Чотири вороги людства» (про найнебезпечніші хвороби, які людство «захопило» з собою в ХХI століття), усний інформаційний журнал «Правда та міфи про СНІД», конкурсна програма «Скажи наркотикам ні!». Організували акцію відділ у справах сім’ї та молоді райдержадміністрації та Центр соціальних служб для молоді. Пілся райцетру волонтерська бригада вирушила в подорож по навчальних закладах району, в яких проведе аналогічні акції, передає Оксана ГОВЕРА.

Героїв Радянського Союзу привітають у День Збройних cил України

Сьогодні в приміщенні Меморіального комплексу «Національний музей історії Великої Вітчизняної війни 1941 — 1945 років» з нагоди святкування Дня Збройних cил України Київська міська організація СДПУ(О) проводить традиційну щорічну зустріч з киянами — Героями Радянського Союзу. Цей захід є продовженням започаткованої з ініціативи об’єднаних соціал-демократів масштабної кампанії «Ми про Вас пам’ятаємо», повідомляє прес-служба КМО СДПУ(О). До участі у заході запрошено народних депутатів України Леоніда Кравчука, Григорія Суркіса, Бориса Андресюка, представників ветеранського об’єднання «Слава», відомих діячів культури і мистецтв. Наприкінці урочистостей відбудеться святковий концерт за участі Володимира Талашко, Лері Віна, Марини Одольської, гурту «Екс-президенти». Початок заходу — о 13 годині.

Нові можливості пластикових грошей

Відбувся черговий розіграш призів серед учасників акції «Плати карткою, будь мобільним!» — власників банківських пластикових карток Maеstro. Акцію проводили Асоціація банків-членів Europay (ЕМА) та міжнародна платіжна система MasterCard. Цього разу фортуна посміхнулася співробітнику однієї з великих столичних компаній, клієнту «Приватбанку» Дмитру Базилевичу.

Переможцю заступник директора Київського головного регіонального управління «Приватбанку» Ігор Заворотній вручив мобільний телефон «Nokia 3650» та розкішний букет квітів.

«В акції, — наголосив І. Заворотній, — беруть участь кілька тисяч клієнтів понад двох десятків банків. Приємно, що виграш випав на долю «нашого». У цьому я вбачаю певну історичну справедливість: адже саме «Приватбанк» — один із піонерів грядущого «карткового буму» в Україні.

Що стосується нинішнього призу, то він поєднує в собі, крім основної функції — телефону, цифровий диктофон, фотоапарат і навіть відеокамеру.

«На перемозі в акції не зациклювався, — сказав журналістам щасливчик. — Але брав участь у ній свідомо. Річ у тім, що по роботі я досить часто їжджу у відрядження. З готівкою в них — одна морока. Тому вирішив обзавестися пластиковою картою. Якою? Звернув увагу на рекламу. І подумав: а чому б не «Приватбанк»? По-перше, ця фінансова структура — одна з найнадійніших у країні. По- друге, скажу чесно, привабила можливість виграшу. Результат — бачите на власні очі. Тепер відрядження, та й узагалі життя, стануть набагато цікавішими».

А беруть участь в акції всі власники карт Maеstro, які зробили покупку не менше ніж на 50 гривень. Підсумки підбивають щомісяця. Переможця визначають шляхом випадкового жеребкування.

Із «Приватом» виграють не тільки власники пластикових карт Maеstro, а й будь-яких інших також. Так, пенсіонери, крім відсотків, також автоматично отримують право на 15-відсоткову знижку на всі покупки в дисконтній мережі банку, що включає в себе понад 2000 продуктових магазинів та аптек. Мають можливість купувати товари дешевше студенти. Малозабезпечені без зайвих турбот можуть купити необхідну річ у кредит. Рятівна нитка передбачена навіть для тих, хто, виїхавши за кордон, зазнав фінансових проблем: картки «Help Card» тим, хто «в біді», запропонують в українських посольствах у будь-якій точці земної кулі, повідомляє Микола СУХОВ .

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати