Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / УКРАЇНА

21 вересня, 00:00

Склад засновників СТБ поки що не змінювався

Газета «Київ-пост» розповсюдила інформацію про те, що канал СТБ нібито перейде пiд управлiння Ігоря Бакая. Як стало відомо «Дню» із достовірних джерел, які, проте, побажали залишитися неназваними, між головою громадської ради СТБ, одним із власників акцій каналу Володимиром Сивковичем та Ігорем Бакаєм дійсно велися переговори про створення після президентських виборів спільного інформаційного і рекламного холдінгу. Як відомо, Ігор Бакай має відношення до ICTV й газети «Сегодня», і об'єднання сил двох медіа-магнатів дозволило б їм створити потужну структуру. Однак переговори, за словами цього ж джерела, поки що ні до яких реальних результатів не призвели і принаймні про фінансування каналу новими особами мова не йде. До речі, велися переговори нібито ще до закриття рахунків СТБ податковою міліцією, і до складної ситуації на каналі не мають ніякого відношення. За інформацією члена Нацради з питань ТБ і РМ Миколи Княжицького, до них не надходило ніяких документів про зміну складу засновників СТБ. Що ж до переговорів В.Сивковича та І.Бакая, то, за словами Миколи Леонідовича, колишнього президента СТБ, канал — це комерційне підприємство і його акціонери можуть вести ділові переговори з ким завгодно, у тому числі й із партнерами каналу за кордоном. На жаль, ні з Ігорем Бакаєм, ні з Володимиром Сивковичем «Дню» на момент підготовки матеріалу зв'язатися не вдалося.

Збільшився продаж м'яса і скоротилося виробництво молока

Фахівці МінАПК передбачають, що у вересні господарства активніше вирізатимуть худобу, аби поповнити запаси пального за рахунок продажу м'яса. Реалізація м'яса живою вагою у серпні нинішнього року збільшилася на 4,8 тис. тонн (147,8 тис. тонн) порівняно із серпнем минулого року, повідомили агентству Українські новини в МінАПК і Держкомстаті. Усього за вісім місяців реалізація м'яса склала 1546,5 тис. тонн. Зазначимо, що зростання виробництва м'яса відбувається за рахунок приватних господарств (68,3% загального обсягу), а його реалізація у спецгосподарствах зменшується. На переробку аграрії продали 278 тис. тонн м'яса живої ваги, вважаючи за краще не здавати на м'ясокомбінати, а безпосередньо продавати на ринку (об'єми продажу м'яса на переробку збільшилися на 7%). За даними Держкомстату, роздрібні ціни на м'ясні вироби в серпні зросли і складали в середньому: яловичина — 5,21 грн., свинина — 6,46 грн., сало — 4,94 грн., птиці — 7,08 грн. за кілограм. Виробництво молока, за даними Держкомстату, за вісім місяців зменшилося на 179,4 тис. тонн (9559,6 тис. тонн) порівняно з аналогічним періодом минулого року. Приватні й підсобні господарства збільшили свою частку на ринку на 3% (62,7%), у той час як виробництво молока спецгосподарствами скоротилося. За даними МінАПК, на переробку господарства реалізовували 1970 тис. тонн молока.

Столичним «діабетникам» обіцяно допомогу

Мер Києва Олександр Омельченко затвердив міську комплексну програму «Цукровий діабет» на 2000—2005 роки, фінансування якої планується покласти на міський бюджет. Окремі кошти передбачається виділити на централізовану закупівлю інсуліну та засобів самоконтролю, без яких неможлива рання діагностика й ефективне лікування. Держадміністрація збирається створити у всіх районах міста відділи із забезпечення хворих цукровим діабетом продуктами харчування. Співробітниця прес-центру Київміськадміністрації Ольга Ришетник повідомила кореспондента «Дня» Інну ЗОЛОТУХІНУ , що «в рамках прийнятої програми планується провести розширення та реконструкцію Київської міської клінічної ендокринологічної лікарні, збільшивши кількість ліжок до 210». Наступного року на базі лікарні планується запровадити нові методики оперативного лікування із застосуванням трансплантації кліток підшлункової залози, створити школу самоконтролю (де хворі особисто і по телефону зможуть отримувати необхідні консультації), школу і дитячий садок санаторного типу для хворих дітей.

Автомобіль супроводу Н.Назарбаєва потрапив у аварію

На трасі Ялта — Севастополь у районі селища Форос минулої суботи близько 14.00 потрапив у аварію автомобіль постійного представника Президента України в Криму Анатолія Корнійчука. Як повідомляє агентство Інтерфакс-Україна, автомобіль А.Корнійчука рухався у другій колоні супроводу президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва (який відпочивав у Криму і цього дня відлітав) та прем'єр- міністра України Валерія Пустовойтенка, котрий проводжав його. Після проїзду основної колони на шосе, з бічної дороги раптово виїхав автобус, в який врізався автомобіль ДАІ. З останнім і зіткнулася машина А.Корнійчука. Внаслідок зіткнення сам А.Корнійчук не постраждав. Але постраждав співробітник ДАІ, котрий знаходився в машині супроводу. Незначну травму отримав охоронець А.Корнійчука. У посольстві Казахстану вчора «Дню» повідомили, що їм нічого не відомо про інцидент. Водночас заступник начальника управління ДАІ МВС України полковник міліції В'ячеслав Богаденко підтвердив, що ДТП дійсно мала місце: «За даним фактом проводиться розслідування. Але відразу ж відмічу, що ДТП з терактом не пов'язується», — сказав він, повiдомляє кореспондент «Дня» Віктор ВОРОНЮК .

Новий канал почав просвіщати виборців

Новий канал намагається зберегти неупередженість і об'єктивність у висвітленні нинішньої виборчої кампанії. Його головний принцип у цьому плані — надання рівних можливостей усім кандидатам, незалежно від їхніх політичних переконань. А оскільки найбільшу допомогу в популяризації подібного підходу можуть надати міжнародні організації, то Новий канал спільно з USAID (Американським агентством допомоги та розвитку) і IFES (Міжнародним фондом виборчих систем) починає просвітницький проект.

У рамках проекту, покликаного боротися із соціальною пасивністю, Новий канал почне демонстрацію роликів, які закликають взяти участь у голосуванні. Сюжети носять винятково освітній і нейтрально-інформаційний характер. До своїх співвітчизників звернуться академік Олександр Шалімов і артист Анатолій Хостікоєв, космонавт Леонід Каденюк і співачка Ірина Білик, боксер Віталій Кличко і банкір Віктор Ющенко, журналіст Олександр Ткаченко і голова Спілки українок Атена Пашко. Всі вони мають намір закликати українців бути активними в голосуванні за вибраного кожним громадянином України кандидата. Ще однією передвиборною акцією, що входить у цей же проект, стане безкоштовна демонстрація роликів, присвячених навчанню самій процедурі голосування, бо чимало з тих, хто прийде на виборчу дільницю, можуть розгубитися і неправильно заповнити бюлетені. А значна кількість забракованих бюлетенів може вплинути на результат волевиявлення народу України.

Акція продовжиться з 20 вересня по 31 жовтня.

Інф. «Дня»
Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати