Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / УКРАЇНА

09 червня, 00:00

Вікторові Ющенку соромно за дії міліції на фіналі Кубка України

Президент України Віктор Ющенко на прес-конференції в Хмельницькому заявив про те, що йому соромно за дії міліції на фіналі Кубка України з футболу. «Зараз йдеться про наші цінності. Ми хочемо жити з міліцією, яка б’є палицями нас по голові? Незалежно, чи то на стадіоні, чи то в приміщенні Генеральної прокуратури. Я не хочу жити з такою міліцією. Мені соромно за такі силові дії», — заявив Ющенко. Президент також пригадав, що в часи його перебування в опозиції такого не було. «Чому такий непрофесіоналізм? Чому така неповага до людини? Чи хочемо ми жити з корупцією, яка володарює у Верховній Раді? Або з тими політичними процесами, що були біля Конституційного Суду чи біля ЦВК? Або загалом навколо судової системи?» — поцікавився він. При цьому Ющенко підкреслив, що не намагається звинувачувати людей, які представляють цю систему. «Це не проблема сьогоднішнього дня, що ми маємо таку Генпрокуратуру, яка не може сказати свого слова, не може право захистити. Це проблема 15 років», — вважає він. Глава держави упевнений, що такі виклики можна подолати тільки шляхом консолідації політичних сил. «Іншого вибору немає. Принцип — моя хатина скраю — дуже згубний для цих виборів», — підкреслив Ющенко.

Нагадаємо, службова перевірка за фактом подій, які відбувалися під час футбольного матчу «Динамо» — «Шахтар» у Києві 27 травня показала, що співробітники міліції загалом діяли згідно із законом. 12 співробітників органів внутрішніх справ притягнуті до дисциплінарної відповідальності за недостатню організацію громадського порядку й правопорушення, передає Кореспондент.

Кириленко: у мегаблок увійдуть не більше як вісім партій

У мегаблок «Союз демократичних сил» увійде не більше восьми партій, які сьогодні представляють блоки «Наша Україна», «Народна самооборона» й «Українська правиця». Про це вчора повідомив лідер «Нашої України» В’ячеслав Кириленко на брифінгу для ЗМІ після зустрічі з делегацією європарламентаріїв і представниками Європейської народної партії.

Кириленко нагадав про те, що днями була досягнута принципова згода про створення вищеназваного блоку. Він відмовився говорити про того, хто очолить блок і які квоти в списку отримає кожна політична сила. Кириленко пообіцяв, що ця інформація буде оприлюднена на спільному брифінгу фундаторів блоку наступного тижня.

Екзотична контрабанда

Виявляється, що такий собі скромний товар, як вазони, може стати об’єктом незаконного переміщення через український кордон, а отже, потрапити в зону посиленої уваги митників і навіть Служби безпеки України. Днями заступник начальника Житомирської митниці Віктор Титов, повідомив «День», що до суду і прокуратури направлені матеріали щодо порушення митних правил однією з місцевих брокерських контор. Представник останньої Олег З. при оформленні за дорученням іншої фірми митної декларації на завезені з Голландії декоративні рослини задекларував, що горщиків з мандариновими і кавовими деревцями, папороттю, орхідеями, калами і бамбуком (всього було 40 найменувань) у вантажі налічується 5203 штук. Але пильні митники і оперативники СБУ при перевірці виявили, що вазонів більше загалом на 3073 шт. Загальна вартість вантажу склала близько 63 тис. грн. Знаходження «зайвих» у порівнянні з декларацією деревець, кущів і квітів, на думку державних посадовців, означає, що їх приховали від контролю, і в цьому вбачається порушення правил, передбачених статтями 340 і 355 Митного кодексу, в тому числі — несплата належних податків і зборів на суму більш ніж в 17тис. грн. Остаточне рішення за судом. Згідно з названим кодексом, не задекларований товар може бути конфіскований або за це належить штраф від 500 до 1000 неоподаткованих мінімумів. Поки ж «зайві» рослини вилучені й зберігаються в одному із спеціалізованих господарств, повідомляє Валерій КОСТЮКЕВИЧ, «День».

У Запоріжжі почали вишивати «Рушник національної єдності»

Понад два місяці, до 24 серпня, Дня незалежності України, близько 500 кращих вишивальниць 20 областей країни, Києва, Криму й Севастополя будуть наносити національні візерунки на дев’ятиметровое полотно. Таким чином вишивальниці хочуть об’єднати правий і лівий берег України, примирити ворогуючих політиків. Як розповіла авторка ідеї Тамара Степаненко, для вишивання вже приготували 15 кілограм ниток. Візерунок із 27 квітів, що символізують адміністративні центри України, вишиють в українських національних кольорах. Розробники проекту майбутнього рушника об’єднали різні шари української історії — Трипілля, епоху Київської Русі, козацьке бароко й сучасну техніку шиття. За задумом організаторів акції «Рушник національної єдності», він стане третью реліквією України після Конституції й тризуба. Організатори акції навіть сподіваються потрапити у Книгу рекордів Гіннесса, як ті, що вишили найбільший рушник у світі. На цей рушник вони хочуть запросити стати всіх політиків у День незалежності, що буде символізувати об’єднання та примирення. Юлія ВАСИЛЕНКО , Запоріжжя.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати