Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Ми маємо бути готові...

Для тих, хто чекає на книжкові новинки від «Дня», — нова серія «Підривна література». Вже на Львівському форумі видавців
20 липня, 19:27

Коли уважно спостерігаєш за інтелектуальними та політичними процесами в сучасній Україні, то складається таке враження, що сумнозвісний Берлінський мур (духовний) ще існує, ще стоїть — просто він «переїхав» на наші терени (див. нашу «Бронебійну публіцистику») й тут-таки, у рідній державі, розділяє два світи: світ вільної дії та вільної думки й світ віджилих, рабських догм та стереотипів. А якщо пригадати, що, власне, сам Берлінський мур не було ніким підірвано, а було розібрано буквально по цеглині мільйонами людей, які були готові це зробитиу потрібну мить. То світоглядне завдання, котре стоїть перед демократичним сегментом українського суспільства, можна сформулювати так: підривати «бункери» віджилого мислення, вивільняти думки людей і бути готовим до того моменту, коли випаде такий шанс і цілком можливо, доведеться розбирати свій «Берлінський мур» всередині України (всередині кожного нас!)... Це дуже важливо.

«День» підготував та представляє нове видання в серії «Бібліотека газети «День» Україна Incognita», котре назване нами «Підривна література».

Сподіваємося, що допитливий читач знайде тут для себе чимало нового: це публіцистика Андрія Сахарова та Івана Огієнка, «несподіваний» Степан Бандера, статті Андрея Шептицького та Юрія Шевельова, Валерія Марченка і Михайла Грушевського, бестселер Ліни Костенко й унікальні спогади про Василя Стуса та взагалі про радянську табірну систему, маловідоме листування та щоденникові записи Тараса Шевченка... Не будемо розкривати всіх «секретів», скажімо лише, що тексти, які ми включили до нового видання (котре є логічним продовженням серії «Україна Incognita»), супроводжуються вступними статтями знаних в Україні фахівців: Євгена Сверстюка, Оксани Пахльовської, Івана Дзюби, Володимира Панченка, Ігоря Гирича, Володимира Сергійчука, В’ячеслава Брюховецького, Станіслава Кульчицького, Володимира Бойка, Петра Кралюка...

«Прем’єра» серії «Підривна література» відбудеться 13 вересня на Форумі видавців у Львові (вул. Коперніка, 17)! Запрошуємо до стенду №436.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати