Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Мінкульт України просить ЮНЕСКО зберегти у Криму заповідники та архітектуру

21 березня, 11:40
ФОТО АНДРІЯ КРИМСЬКОГО

Міністерство культури звернулося до ЮНЕСКО з проханням захистити заповідники та архітектурні цінності, які знаходяться на території Криму. Про це міністр культури Євген Нищук розказав на брифінгу у Києві, повідомляє  прес-служба Мінкульту.

— Звертаємося до ЮНЕСКО з проханням допомогти в недоторканності заповідника Херсонеса Таврійського, зрештою, як і інших шести серед 63-х українських заповідників та архітектурних цінностей, які припадають на Крим, — сказав міністр. Він повідомив, що нині доступу до культурних об’єктів у Криму міністерство наразі немає. «Зараз ми не маємо  фізичного доступу для захисту тих раритетів і експонатів музейних, які там є, безцінних не лише для України, а й для світу», — додав Нищук.

За його словами, у Криму також знаходиться 900 цінних музейних експонатів, 300 з них — у Херсонесі Таврійському. «Це наш великий клич до того, щоб не допустити мародерства і цілеспрямованого розкрадання цих експонатів», — підсумував Нищук.

Очільник Мінкульту нагадав, що  2013 року Херсонес Таврійський було внесено до списку світової культурної спадщини ЮНЕСКО як заповідник, який належить українській державі.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати