Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Наближається кримінальний переділ Києва

11 липня, 00:00
Кримінальний Київ, скидається, перебуває в очікуванні потрясінь. Приводом стали дві неординарні навіть для столичного злочинного світу події.

Іншою, що її не афішує міліція, стало затримання 7 липня широко відомого в кримінальних колах не тільки України, а й далеко за її межами, 54-літнього киянина Петра Хмарука (Аніщенка), який ніде не працює, засудженого загалом до 33 років позбавлення волі. Аніщенко, не будучи носієм титулів злодійського світу, здобув собі повагу криміналітету дев’ятьма «відсидками», розсудливістю і здатністю розв’язувати конфлікти, що виникають у такому специфічному середовищі. До того ж його близькість до представників чеченської діаспори в Україні дозволяла знімати конфліктні ситуації, що трапляються між вихідцями із Кавказу та «слов’янами».

Жару до вогню підклав і заклик до чеченської діаспори начальника столичної міліції Михайла Корнієнка «відмовитися від намірів помститися за вбивство свого співвітчизника» — Саламова. Навряд чи родичі та друзі покійного відступлять від заповітів шаріату і національних традицій, що, очевидно, і призведе до чергових «показових» розстрілів і поділу сфер впливу злочинними кланами. А перебування в цей час під вартою Аніщенка, одного з небагатьох, хто здатний вести можливий переговорний процес «на високому рівні», ймовірність «гангстерської» війни лише збільшує.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати