Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Подорож Європою в пошуках... ворога

09 червня, 00:00

Із понеділка на каналі «1+1» у програмі «Документ» починається трансляція десятисерійного фільму Вадима Кастеллі «НАТО: свій чи чужий?»

От як самі автори фільму розказують про свою роботу: «Рік тому група сміливців- тележурналістів вирушила в повну небезпек подорож ситою Європою. Проводжали їх, плачучи, рідні та близькі, на Майдані грав військовий оркестр і схльостувалися демонстрації під гаслами «Альянс — світле майбутнє людства» та «НАТО з Ватиканом — руки геть!» Наш мікроавтобус помчав на Захід, збираючи дорогою народні накази про те, що спитати у НАТО. Кілька місяців група їздила новими та старими країнами Європи, всюди нишпорячи навколо військових баз, пролазячи в нутрощі засекречених об’єктів, мацаючи на м’якість солдатські ліжка в НАТівських казармах, безстрашно куштуючи їжу в НАТівських їдальнях і випитуючи у військових: які нові капості замишляє загарбницький блок? А у цивільних (солдатських матерів, подруг, мешканців навколишніх містечок): чи не боїтеся ви своїх військових? а за хлопців своїх не страшно? і як тримати генералів в руках демократії? І ще: ну чому ж ви живете краще за нас? Пригод було повно. Журналісти загубилися у шведських лісах, де самі лосі та ведмеді, ледь уникли арешту в Амстердамі, опинилися під перехресним автоматним вогнем на Балканах, їхній автобусик ламався в Англії, а під кінець подорожі дівчата-журналістки кинули хлопців просто у горах Словаччини.

ВСЕ ЦЕ Є У НАШОМУ ФІЛЬМІ. Він не для експертів з євроатлантичної інтеграційності. Він не нудний. Він не про політику, геостратегію чи військову взаємосумісність. Він про життя — про європейців, які не є ворогами.

Якщо раптом у цьому ще хтось cумнвається...

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати