Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

В Нацбанку пообіцяли не закривати обмінників

20 березня, 11:32

Вчора близько 50 працівників столичних пунктів обміну валюти пікетували регулятора. Основна вимога, з якою виступили пікетувальники, — захистити їхні права, дати гарантії роботи і припинити спекулювати на темі закриття обмінників в Україні. «Наприкінці лютого в НБУ почали розглядати ініціативу щодо заборони діяльності пунктів обміну валют. Ми вимагаємо від керівництва Нацбанку припинити спекулювати на темі закриття обмінників і захистити права їхніх співробітників», — розповіли організатори акції «Асоціація небанківських фінансових установ».

В Асоціації також наголосили: у разі закриття обмінників понад 70 тисяч людей (95% із них — молоді матері) просто залишаться на вулиці. «У Нацбанку зовсім не думають про українців. Зараз зручно, обмінники на кожному кроці. А якщо їх закриють, доведеться шукати відділення банків. У Києві — ще нічого, а в інших містах банків куди менше», — зазначили організатори акції. Втім, загадкова асоціація-організатор не має власного інтернет-ресурсу, а телефон, зазначений у довідниках організацій України, невірний.

Раніше Асоціація українських банків звернулася до глави НБУ Степана Кубіва з проханням закрити небанківські пункти обміну. В НАБУ пропонують обмінювати валюту лише у відділеннях банку. Як констатує голова ради Асоціації українських банків Станіслав Аржевітін, курс обмінників сіє паніку серед населення: «Люди насамперед бачать, коли йдуть на роботу, ці таблички з курсом. Це впливає психологічно. Я вважаю, що повинні бути стандартні обмінні пункти при банках», — говорить він.

У свою чергу в Національному банку України ініціативу закриття обмінників не підтримали. «НБУ на сьогодні не ініціює закриття (обмінних пунктів. — Ред.), і це питання не розглядалося на правлінні», — сказала пікетувальникам директор Генерального департаменту грошово-кредитної політики НБУ Олена Щербакова.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати