Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

2016-й – рік Франка та Возницького

Депутати Львівської обласної ради пропонують заснувати премію імені видатного музейника
03 березня, 11:49

Депутати Львівської обласної ради (ЛОР) на сесії ухвалив рішення оголосити 2016-й роком Івана Франка та Бориса Возницького. Їхня мета на належному рівні відзначити у поточному році 160-річчя від дня народження визначного письменника, поета, публіциста, перекладача, етнографа, ученого, громадського і політичного діяча Івана Франка та 90-річчя від дня народження видатного музейного подвижника, лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка, Героя України Бориса Возницького.

Також, повідомили «Дню» у Львівській обласній раді, депутати звернулися до Президента та Верховної Ради України щодо вшанування на державному рівні пам’яті Бориса Григоровича Возницького. «Борис Возницький був незмінним багаторічним директором (1962 — 2012 роки) Львівської національної галереї мистецтв. Завдяки його натхненній і жертовній праці історія українського мистецтва поповнилася численними сторінками, — йдеться в документі. — Маємо спільний обов’язок зберегти для майбутніх поколінь пам’ять про видатного музейного подвижника, а також про ті численні мистецькі скарби, які він врятував від забуття та залишив сучасникам і майбутнім поколінням».

Депутатський корпус ЛОР, звертаючись до Президента та ВР, пропонує заснувати державну премію України імені Бориса Возницького — для відзначення музейних працівників, провести тематичні виставки в музеях України, також передбачити у держбюджеті кошти для ґрунтовного кількамовного видання, присвяченого життю та творчості академіка Возницького.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати