Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Батьківський мільйон»

У Стобихівці на Волині жителі готові збирати кошти на нову школу
24 жовтня, 11:30

Цього року діти у волинському селі Стобихівка, що у Камінь-Каширському районі, пішли в школу не 1 вересня, а аж 18-го. Причина: аварійний стан приміщення школи і банальна нестача місця навіть у такій споруді для всіх учнів. Стобихівка — село багатодітне, і в наступні роки учнів стане ще більше. Оскільки питання з новим приміщенням школи зависло, батьки у вересні вдалися до протесту: не пустили їх у школу. Й обіцяли забрати з неї 15 жовтня, на безстроковий протест, якщо не буде від влади конкретних дій щодо спорудження школи.

Як повідомив завідувач Камінь-Каширського районного відділу освіти Віктор Пась, у Стобихівці відбулися батьківські збори. Люди готові навіть зібрати перший мільйон на спорудження школи. Стобихівку на Волині називають ще «селом мільйонерів», тут свого часу діяло кілька десятків підпільних пилорам, обійстя багаті. Хоча, звісно, далеко не всі селяни мають тугі гаманці, але мають дітей-школярів. Проектно-кошторисну документацію на нову школу підготовлено, але проект, за яким кілька років тому надумали будувати школу, нині коштує не 45 мільйонів, а вже 83.

Нині стобихівці збираються у Луцьк, на прийом до голови Волинської ОДА Володимира Гунчика, аби проект школи внесли в перелік об’єктів, які фінансуватимуть з державного фонду регіонального розвитку. І батьківський мільйон має стати стартом для будівництва школи. Та навіть за найкращого сприяння школу можуть почати будувати 2018 року, а завершити — років через п’ять...

У Стобихівці вже 210 дітей  віком до шести років, коли прийде їм час іти до школи, невідомо, чи буде взагалі куди іти.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати