Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Діти допомагають... дітям

Школярі готують благодійні акції до міжнародного Дня добрих справ
26 жовтня, 19:12

Попри карантинні обмеження та не до кінця визначений формат навчання у школах, котрі зараз у більшості зачинилися на осінні канікули, їхні двері залишаються відчиненими для благодійних проєктів. Так, за ініціативою благодійного фонду «Запорука», 1 грудня в освітніх закладах відбудуться уроки доброти — у рамках міжнародної кампанії #ЩедрийВівторокДіти.

 #ЩедрийВівторок — це міжнародний День добрих справ, який щороку відзначають у перший вівторок після Дня подяки заради допомоги нужденним та розвитку культури благодійності. Уроки доброти покликані популяризувати волонтерство і благодійність серед школярів. Навчальні заклади по всій Україні вже готують онлайн і офлайн активності: благодійні ярмарки, фейсбук-челенджі, онлайн майстеркласи, концерти та вистави, волонтерські виїзди та інші ініціативи, спрямовані на залучення дітей до добрих справ.

До кампанії активно долучаються відомі українці. У зйомках відео, що розповідають про різні форми благодійності, взяли участь реперка Alyona Alyona, співачка й акторка Анна Трінчер, актор театру і кіно Олександр Рудинський. Анімаційного героя — Добрятка, озвучив теле— та радіоведучий Влад Волошин.

За задумом координаторів кампанії #ЩедрийВівторокДіти, благодійного фонду «Запорука», ці відео мають надихнути школярів та показати реальні можливості для волонтерства.

«Для мене і моєї команди добро вимірюється врятованим дитячим життям і зміненими долями тих, хто допомагає дітям. Благодійність — це завжди про обмін добром, де виграють всі. #ЩедрийВівторокДіти розвиває в українських дітях емпатію та доводить, що будь-яка підтримка їхнім одноліткам цінна і виховує культуру благодійності з дитинства», — розповідає Наталія ОНІПКО, президентка БФ «Запорука».

«Україна долучилася до Дня добрих справ #ЩедрийВівторок у 2018 році. За цей час до акції долучилося більше, ніж 80 тисяч школярів із понад 300 шкіл по всій Україні. Ми безмежно вдячні дітям за їхню активність та бажання робити добрі справи. Розуміючи потенціал поширення руху серед молоді, у 2020 році ми вирішили започаткувати #ЩедрийВівторокДіти. Діти — це майбутні дорослі, тому ми дуже тішимось тим, як вони проявляють свою позицію та мають бажання допомагати іншим», — коментує Любов РАЇНЧУК, керівниця напрямку «Культура благодійності» Zagoriy Foundation, координаторка руху #ЩедрийВівторок в Україні.

Шкільні уроки доброти вже показали свою ефективність. Так, у 2019 році на кошти, зібрані учнями під час кампанії #ЩедрийВівторок, для двох дітей були придбані ендопротези для ніг. Цьогорічна мета — залучити якнайбільше дітей до благодійного руху та добрих справ, незважаючи на карантин та пандемію.

За матеріалами БФ «Запорука»

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати