Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Для розвинених країн це — дикість»

Зоозахисники закликають заборонити використання тварин для жебракування
25 липня, 12:07
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

Відповідна петиція до Київради з’явилась близько місяця тому, її ініціювала керівниця Спілки захисту тварин «За життя» Яна Ренк. Підписи під петицією можна ставити ще майже два місяці, на сайті petition.kievcity.gov.ua. Щоб Київрада розглянула звернення, їх має бути щонайменше 10 тисяч. Станом на 24 липня петицію підтримало понад 2600 громадян.

За спостереженнями Яни Ренк, наразі жебракування з тваринами на вулицях, у підземних переходах та інших громадських місцях набирає обертів. «Це стало прибутковим бізнесом, який тримається на співчутті людей, котрі дають гроші та не замислюються, що оплачують біль і смерть, — йдеться у тексті петиції. — Собак, котів, цуценят, кошенят та інших тварин у виснаженому стані, постійно сплячих, обмежених у пересуванні, без доступу до води та їжі, хворих і поранених нещадно експлуатують шахраї... Зашморги на шиях тварин, введення тварин у сонний стан різними токсичними речовинами, знущання з використанням фізичної сили та багато інших страшних речей мають місце просто на очах перехожих».

Яна Ренк пропонує, щоб з людини, яка жебракує з твариною, стягали високий штраф. Тварину, чий стан здоров’я поганий, повинні примусово вилучати. Активістка наголошує, що сьогодні поліція не може якось вплинути на жебраків з тваринами. Тож загалом мета зоозахисниці — починаючи з Києва, домогтися посилення покарання за жорстоке поводження з тваринами у країні. «Якщо петиція набере 10 тисяч голосів, ця тема пройде на слуханнях міської ради, а згодом ми зможемо просунути законопроект. Почнеться конкретна робота, поліція матиме інструменти для реагування, — зазначила Яна Ренк на прес-конференції в Українському кризовому медіа-центрі. — Для розвинених країн жебракування з тваринами — дикість. Нам треба не відставати. Ми не вирішимо проблему одразу, тому будемо робити це поетапно».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати