Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Книжковий «дощ»!

25 квітня в межах Днів «Дня» усі вінницькі бібліотеки отримають комплекти із Бібліотеки газети «День»
24 квітня, 19:07
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

Торік вінницька громада встановила свій перший «гуманітарний» рекорд, придбавши книжкові комплекти Бібліотеки газети «День» для усіх шкільних бібліотек. Цього року якісною літературою вирішили поповнити фонди міських книгозбірень. Уже сьогодні всі бібліотечні заклади міста отримають свої розумні «подарунки», а це солідний «ресурс» — «Екстракт 150» у 2 томах, «Екстракт 200+» у 2 томах, фотоальбом «Жива історія» та книга-рекордсмен «Корона, або Спадщина Королівства Руського». На нові видання бібліотекарі чекають з нетерпінням.

По-доброму заздрять вінницьким бібліотекарям вчителі міських шкіл, адже торік саме вони отримували з рук головного редактора газети «День» Лариси ІВШИНОЇ раритети «Дня» — «Україна Incognita. ТОП-25», «Ваші мертві вибрали мене...» та роботу Михайла Драгоманова «Пропащий час. Література українська, проскрибована урядом російським». Тепер не змовляючись, вони в один голос зізнаються, що інтелектуальні подарунки від «Дня» стали гарними посібниками у підготовці до уроків, зокрема з історії України та української літератури.

«У тому, що подаровані книжки Бібліотеки «Дня» знайдуть своїх розумних читачів, навіть не сумніваюся, — одразу зазначає заступник директора з навчально-виховної роботи вінницької школи-гімназії № 2 Алла ФІЛІПІШЕНА. — Наші учні, зокрема старшокласники, багато читають і при цьому часто віддають перевагу позапрограмним творам, тобто тому матеріалу, якого немає у шкільних підручниках. Тому книги «Дня», які ми отримали торік за підтримки Вінницької міської ради, популярні як серед учнів, так і серед вчителів. Вони стають гарними помічниками у підготовці матеріалів. Ми й газету «День» передплачуємо. Торік передплату зробило місто, а цього року вирішили продовжити власними силами, бо в газеті не рідно можна знайти інформацію для використання на уроках — вона нова і свіжа. Особливо часто бачу гортають підшивку філологи, то про Стельмаха щось цікаве виловлять, то про Коцюбинського. І добре, що є таке джерело — не просто інформації, а додаткових пізнавальних відомостей з різних тем».

Крім вінницьких бібліотек, книги з Бібліотеки «Дня» отримають і всі факультети Вінницького державного педагогічного університету, в Мистецькому центрі якого вже сьогодні о 12 годині відкривається ХІХ Міжнародна фотовиставка «День»-2017. Крім перегляду фоторобіт, на вінничан чекає ще й щире (не раз перевірено. — О. Ш.) та змістовне спілкування з головним редактором газети Ларисою Івшиною. У рамках діалогу буде представлена нова книга Бібліотеки газети «День», що вже стала бестселером, — «Корона, або Спадщина Королівства Руського». До речі, книги Бібліотеки газети «День» та журнал «Маршрут №1» також можна буде придбати під час експонування виставки, так само як і оформити передплату на свій «День»!

Фотовиставка «Дня» працюватиме для відвідувачів з 26 квітня до 6 травня. Відвідати її можна з 9 до 17-ї години, крім суботи і неділі, у Мистецькому центрі Вінницького держаного педагогічного університету імені М. Коцюбинського (вул. Острозького, 32). Вхід вільний.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати