Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Контролювати пасажиропотік і відстежувати графік руху

У Чернівцях громадський транспорт їздитиме з електронним обладнанням
13 серпня, 11:36

У Чернівцях представили GPS-трекери та прилади електронного обліку пасажирів, котрі працюватимуть на транспортних засобах обласного центру. «Обладнання буде встановлено на всьому громадському транспорті міста. Воно дозволяє контролювати пасажиропотік, щоб і влада, і перевізники могли знати, скільки в той чи інший час на маршруті людей, а також відстежувати графік руху», — розповів міський голова Чернівців Олексій Каспрук.

Програма працює в онлайн-режимі та веде запис даних за рік. Вона буде доступною на сайті міської ради. А з вересня запустять мобільний додаток для гаджетів, який кожен чернівчанин зможе скачати на свій смартфон чи планшет і відстежувати рух транспорту.

«Розробником системи на замовлення міської ради є чернівецьке підприємство. ІТ-фірмі вдалося знизити вартість приладу — він коштує біля 250 доларів, тоді як аналоги значно дорожчі. Контроль за пасажиропотоком доволить точно знати навантаження на маршрутах у різний час, дотримання графіків та буде додатковим достовірним аргументом у діалозі між перевізниками і владою у питання тарифів на проїзд», — говорить Олексій Каспрук.

У вересні на кожному маршруті працюватиме GPS-трекер, а з часом таке обладнання встановлять на усі автобуси і тролейбуси міста.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати