Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Кожна робітнича професія — творча професія»

Визначили переможців конкурсу професійної майстерності WorldSkills
04 грудня, 10:39

Серед понад 170 учасників конкурсу професійної майстерності WorldSkills Ukraine команди із Хмельниччини, Полтавщини, Донеччини, Києва та Волині стали найкращими. Вони набрали найбільшу кількість балів у загальному заліку змагань за 7 компетенціями, повідомляє mon.gov.ua.

Змагання тривали у Києві впродовж 3 днів і були організовані МОН спільно з роботодавцями. «Конкурс є одним із інструментів, які дозволяють показати, що кожна робітнича професія це, передусім, творча професія. А учні вже під час навчання можуть виготовляти якісні та готові до реалізації вироби. Крім того, у молодих фахівців тут є нагода сконтактувати з роботодавцями, отримати запрошення на стажування або вакансію», — розповіла міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Конкурс проходить в Україні вже втретє. Цьогоріч змагання відбувалися за такими професійними напрямками:

•  зварювальні роботи;

•  електромонтажні роботи;

•  слюсарні роботи;

•  підйом і транспортування вантажів;

•  кулінарне мистецтво;

•  перукарське мистецтво;

•  технології моди.

Попередньо учасники пройшли регіональний етап конкурсу, де проявити свої професійні уміння могли учні та студенти закладів професійної і вищої освіти, кваліфіковані робітники та фахівці віком від 18 до 22 років. До складу журі увійшли експерти, досвідчені фахівці профільних професій та представники бізнесу.

WorldSkills Ukraine — це Всеукраїнський конкурс професійної майстерності, переможці якого можуть взяти участь у WorldSkills International та EuroSkills — змаганнях з професійної майстерності, що проводиться у Європі та світі. Метою українського конкурсу є популяризація робітничих професій, професійна орієнтація молоді, налагодження державно-приватного партнерства, а також обмін досвідом між учнями закладів профосвіти та вже досвідченими фахівцями.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати