Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Лауреат передав нагороду ветеранам сцени

У Дніпрі підбили підсумки вищої театральної премії Придніпров’я — «Січеславна-2017»
29 березня, 11:44
ФОТО NASHEMISTO.DP.UA

Приз за найкращу чоловічу роль у драмі «Зона», а також Гран-прі фестивалю дісталися акторові театру ім. Т. Шевченка, заслуженому артистові України Віктору Гунькіну. За дорученням міського голови Бориса Філатова його заступник вручив переможцеві грошовий приз — 30 тисяч гривень. Проте актор повівся у цій ситуації несподівано. «Сьогодні я дуже щасливий, зізнався лауреат. — У мене є дах над головою, є родина, є робота. Я хочу віддати ці гроші тим, хто живе за межею бідності». Конверт із грішми забрала голова Дніпровської організації НСТД Марія Проценко і пообіцяла віддати їх ветеранам сцени, які зазнають матеріальної скрути.

Тим часом, напередодні Міжнародного дня театру дніпровські актори виходили на акцію протесту, оскільки з березня, за їхніми словами, працівникам театрів на 40% урізали зарплату. Обурені артисти Театру опери та балету, обласної філармонії, Театру драми і комедії, Молодіжного театру організували біля входу до обласної ради «концерт-реквієм з похованням культури». Як розповідали учасники акції, про ремонти театрів, реквізит, декорації, костюми ніхто навіть не заїкається, а премії артисти не бачили вже кілька років. «Формально театри належать області, але місто всіляко підтримує артистів. Ми ходили до обладміністрації і просили не економити на культурі. Тим паче, що гроші загалом є, і поки не пізно, треба надолужити втрачене і не дати зникнути театрам. Адже так ми втратимо артистів — вони просто роз’їдуться», — вважає радник мера Дніпра Євген Гендін.

У Дніпропетровській облраді тим часом пояснюють, що обласний бюджет депутати затвердили ще наприкінці минулого року і змінити його складно. Вихід бачать у тому, що влітку до бюджетного кодексу вноситимуть поправки і в той час можна буде додати потрібні кошти на заробітну плату артистам. А поки що керівники театрів повинні переглянути кошти, які заробляють, і знайти можливість збільшити зарплати співробітникам, так би мовити, за рахунок внутрішніх ресурсів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати