Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Мета – інтеграція переселенців...

У Херсоні стартував дитячий футбольний турнір «Крим — це Україна». Але вимушено переміщені особи на ньому — лише глядачі
23 серпня, 10:50

Відкриття змагань відбулося 22 серпня на центральному міському стадіоні «Кристал». Турнір для юнаків 2000 року народження проводять у Херсоні другий рік поспіль. Цього разу в ньому візьмуть участь 8 команд із Херсона, Дніпра, Одеси, Львова, Миколаєва, Києва і Запоріжжя.

Як зазначають організатори — обласна влада та Федерація футболу України, — проект спрямований на соціальну інтеграцію дітей-переселенців, зокрема через популяризацію здорового способу життя та заняття спортом, забезпечення вільного та безкоштовного доступу до футбольної інфраструктури. Турнір відбуватиметься на кількох спортивних аренах міста.

Водночас, попри гучний слоган турніру, в ньому не бере участі жодна команда з кримчан, а тема внутрішніх переселенців зводиться до запрошення дітей із сімей ВПО на перегляд футбольних матчів. Лише наступного року, заявив начальник відділу юнацького футболу ФФУ Валерій Золотухін, організатори планують утворити команду саме з дітей-переселенців.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати