Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Найбільш активний регіон

На Вінниччині до ПЦУ приєдналося вже понад 30 парафій
22 січня, 11:44
ФОТО REUTERS

Найбільш активним регіоном, де парафії Української православної церкви Московського патріархату переходять до Православної Церкви України, є Вінниччина. На сьогодні, як повідомив глава прес-служби Вінницької єпархії ПЦУ протодиякон Владислав Демченко, вже понад тридцять релігійних громад зголосилися перейти до Православної церкви України.

«Лише за вихідні, 19—20 січня, дві громади Московського патріархату вирішили перейти до Православної церкви України. Перша — у селі Пеньківська Літинського району, там люди влаштували голосування у сільському клубі. Було 155 людей, і лише один з них виступив проти. Другою громадою, яка перейшла під юрисдикцію ПЦУ, стала церква у селі Журавлівка Тульчинського району, де релігійна громада проголосувала одноголосно за свій вихід із Московського патріархату. Можна сказати, що це перші громади в Літинському і Тульчинському районах відповідно, які зробили свій вибір на користь ПЦУ. Обидві парафії після переходу з Московського патріархату будуть підпорядковані Вінницькій єпархії ПЦУ», — відзначив Демченко.

Він додав, що процес переходу парафій від УПЦ МП до ПЦУ відбувається в усіх районах області. Частина з них вже оформила свої плани юридично, решта ще у процесі консультацій.

Як писав «День», з моменту проведення Об’єднавчого собору до новоствореної Православної церкви України перейшло вже 100 парафій колишньої УПЦ Московського патріархату.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати