Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Не можна забувати

У вівторок на Володимирському ринку (м. Київ) відбулось відкриття фотовиставки, присвяченої 100-річчю Дню Соборності України — Дню Злуки
22 січня, 19:03
ФОТО БОРИСА КОРПУСЕНКА

Організаторами фотовиставки виступили КМДА, управління комунікації та преси Міністерства оборони України та КП «Володимирський ринок».  Захід відбувся за інформаційної підтримки газети «День». Самі організатори фотоекспозиції визнають, що зробити таку виставку їх надихнув приклад і досвід газети «День», яка щорічно вже 20 років організовує фотовиставку. Бізнесмени не можуть залишатись осторонь актуальних і болючих подій, які переживає наша країна. Так і виходить, що життя держави і народу вплітаються в лаконічні, але образні світлини. В даному випадку під стелею ринку. Адже саме допомога волонтерів та бізнесменів у критичний момент стала вирішальною в боротьбі з ворогом.

«Україна перебуває у стані війни. Це необхідно усвідомлювати всім, — сказав у коментарі «Дню» директор комунального підприємства «Володимирський ринок» Олександр ЛИТВИН. — І тут не так важить, чи ви військовий, чи підприємець, чи чиновник. Я кримчанин і це дуже гостро відчуваю. Так само як і відчуваю необхідність долучатись до оборони країни, до розбудови нашої держави. У багатьох людей досі рожеві окуляри. З іншого боку, ми маємо безліч героїв та прикладів відчайдушного героїзму. Якщо 2014 року ми думали про те, як надіслати військовим одяг та їжу, то зараз армія якісно інша. А отже, ми займаємось доставкою на фронт книжок і газет. У цьому плані газета «День» є унікальним виданням, яке займає чітку державницьку позицію. Це видання постійно нагадує читачеві про істинні пріоритети і не дає можливості забути важливі теми як сьогодення, так і історії. Бачимо, що в України ще сто років тому був шанс здобути власну державність. На сторінках «Дня» (як газети, так і бібліотеки) часто можна знайти відповіді на запитання: чому цього не вдалося досягнути тоді і що ми маємо зробити зараз для створення державних інституцій, для збереження власного суверенітету».

Сама фотовиставка складається із двох частин. Перша частина присвячена 100-річчю Соборності України. 22 січня 1919 року Українська Народна Республіка і Західно-Українська Народна Республіки об’єдналися в єдину державу. На фотовиставці представлені, зокрема, світлини відомого фотокореспондента, постійного учасника виставок «Дня» Бориса Корпусенка. Друга частина фотовиставки присвячена українській армії.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати