Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Ніч у Львові»

Фестиваль, який став для міста традицією, цього разу відбуватиметься впродовж трьох днів
13 липня, 11:51
ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

Цьогоріч XIV фестиваль «Ніч у Львові» триватиме з 13 по 15 липня. Львів’янам та гостям міста пропонують понад сто нічних екскурсій, атракцій, мистецьких акцій, майстер-класів і дискусій у музеях, галереях, театрах, храмах та просто на вулицях й площах міста.

«Вперше така промоакція відбулася 2011 року, — відзначає директор Центру Довженка, організатор проекту «Ніч у Львові» Марта ІВАНИШИН. — Нам дуже приємно, що з цього часу вона переросла в масштабний фестиваль, у межах якого ми задіюємо музеї, театри, парки, різні установи міста. Фестиваль максимально концентрує творче життя Львова. У п’ятницю, 13 липня, ми робимо відкриття «Ночі у Львові» не традиційно о 19.00, а в 22.30 музично-світловим дійством на площі Ринок».

Загалом у фестивалі буде задіяно близько 30 локацій. Подій заплановано чимало, тому «День» вирішив виокремити для своїх читачів кілька найцікавіших заходів у межах фестивалю.

Зокрема слід взяти до уваги, що кожного дня протягом 13 — 15 липня цікаві музичні акції відбуватимуться в Італійському дворику, де лунатиме вишукана класична музика. У п’ятницю о 16.00 там виконуватимуть фортепіанні твори, а о 18.00 запрошують на виступи балету. А на вихідних заплановані вечори оперної музики.

Екскурсійна складова традиційно найбільш активна та популярна під час «Ночі у Львові». Щодня відбуватимуться екскурсії овіяними легендами львівськими підземеллями Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла та колишнього монастиря домініканців. Також 13 — 14 липня у львів’ян і гостей міста буде можливість сходити на нічну прогулянку Личаківським цвинтарем. Екскурсії відбуватимуться у часовому проміжку з 21.30 до 00.00. А неподалік від Личакова у Музеї народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького відбуватимуться театралізовані містичні екскурсії «Обрядові забави на Петра». Під час неї також заплановані окремі майстер-класи для чоловіків і жінок.

Не лише історичний центр міста стане локацією фестивалю. «Ніч у Львові» завітає і в спальні райони — наприклад, на Сихів. Там, у Центрі Довженка, у дні фестивалю відбудеться джазовий концерт, моновистава «Лондон», а також нічні кінопокази на даху.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати