Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Отримати соцвиплати стане простіше

Уряд удосконалив порядок надання державної допомоги деяким категоріям осіб
07 грудня, 11:29
ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

Днями на засіданні уряду ухвалили постанову «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» №890. Завдяки цьому громадянам, які проживають у новостворених об’єднаних територіальних громадах і виховують неповнолітніх дітей, не буде необхідності їхати до районного управління соцзахисту населення для подання документів на призначення державної допомоги, повідомляє сайт Міністерства соціальної політики. Прийом документів здійснюватимуть безпосередньо в громаді структурним підрозділом виконавчого комітету.

Нововведення, зокрема, стосується одиноких матерів, багатодітних сімей, осіб з інвалідністю. Види державної допомоги, котрі можна буде оформити полегшеним способом: сім’ям з дітьми, малозабезпеченим родинам, тимчасова державна допомога дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, допомога особі, що проживає разом з інвалідом I чи II групи внаслідок психічного розладу, який за висновком лікарської комісії медичного закладу потребує постійного стороннього догляду.

Як повідомляють на сайті Міністерства соціальної політики, орган соцзахисту населення протягом десяти днів має розглянути рішення щодо призначення та виплати допомоги і повідомити про нього жителям громади, які звернулися з таким питанням.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати