Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Пам’ятник... наплічнику

У Львові встановили новий національний рекорд
16 травня, 19:49

16 травня у подвір’ї географічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка внесли до Національного Реєстру Рекордів України номінацію «Перший пам’ятник наплічнику».

Історія вивчення географії у Львівського національного університету імені Івана Франка налічує орієнтовно 140 років, ідеться в повідомленні прес-центру ЛНУ ім. Івана Франка Від початку заснування факультету до сьогодні студент-географ не уявляє свого життя без «вірного супутника» — наплічника, адже саме з цим спорядженням робились найбільші географічні відкриття. Саме тому 14 травня 2012 року в подвір’ї географічного факультету було встановлено перший у світі пам’ятник наплічнику. Виготовлений він в натуральну величину (заввишки 90 см і завширшки 50 см) методом художнього кування, з чорного металу, який потім оцинкували й полакували. До наплічника прикріплені туристичні черевики, килимок і спальний мішок.

Щоб зафіксувати це досягнення офіційно, дату було приурочено до Всеукраїнського Дня Вишиванки, в якому студенти-географи беруть активну участь уже багато років, також саме в ці дні на факультеті проводиться ХХ Всеукраїнська студентська наукова конференція «Реалії, проблеми та перспективи розвитку географії в Україні».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати