Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Спротив несправедливості існує»

Глобальна акція #SaveOlegSentsov відбудеться 1 і 2 червня
24 травня, 18:52
ФОТО АРТЕМА СЛІПАЧУКА / «День»

Глобальна акція #SaveOlegSentsov на підтримку українського політв’язня Кремля Олега Сенцова відбудеться 1 і 2 червня. Про це її організатори повідомляють у соцмережі Facebook. Визначені дати глобальної акції #SaveOlegSentsov. Вона буде проводитися 1 та 2 червня. У різних містах по всьому світу ми виставимо червону картку режиму Путіну, який незаконно утримує людей за гратами», — йдеться у повідомленні.

Як наголошують організатори, терміни проведення акції обрано з урахуванням початку в Росії чемпіонату світу з футболу, який стартує 14 червня.

«Ми маємо зробити усе від нас залежне, щоб Кремль, який готується до прийому іноземних гостей на чемпіонаті світу з футболу, звільнив Олега Сенцова та інших політв’язнів», — наголошується у дописі.

«День» зв’язався з сестрою Сенцова Наталією Каплан у черговий день голодування її брата.

«ЖАХЛИВО, ЩО ДЛЯ ТОГО ЩОБ ЗРУШИТИ ПИТАННЯ З МІСЦЯ, ТРЕБА ПОСТАВИТИ ЖИТТЯ НА КАРТУ»

— На темі полонених багато хто спекулює. Зокрема на моменті з якими гаслами і куди виходити на відповідні акції. Цей момент наштовхує на закономірне питання — що ми можемо реально зробити для звільнення Сенцова та інших ув’язнених російським режимом?

— Я гадаю, що абсолютно не має сенсу сваритись щодо того хто і куди виходить з пікетами задля звільнення полонених.  Нам потрібен всебічний тиск на чиновників для звільнення політичних ув’язнених. Якщо про них ніхто не буде знати, то ніхто ними й не займатиметься.

Нещодавно Рефат Чубаров заявив, що Сенцов транслює позицію всіх політичних ув’язнених в РФ і тому про нього не просто так говорять.

— Сам по собі Сенцов — це не образ. Це абсолютно жива людина. Образом є його позиція і його нинішня трагедія. Я зараз взагалі не думаю про якісь спекуляції.

 — Як у вас нині відбувається комунікація з братом?

— На це момент це виключно переписка. З моменту оголошення ним голодування я йому ще не писала. Чесно кажучи, я поки що фізично не здатна йому щось написати. Я не вірю в якісь особливі сили, але люди мають вірити в себе. Я помітила, що певні рухи почали відбуватись. Був тривалий час, коли просто взагалі нічого не відбувалось. Це жахливо, що для того щоб зрушити питання з місця, треба поставити життя на карту. Щодо того де саме має провадитись акції, то люди просто хочуть більш активних дій української влади зі свого боку. Спротив несправедливості існує. Саме тому не варто гадати, що акція під Адміністрацією Президента України щодо звільнення Сенцова є актом проти Президента чи щось подібне. Це спосіб привернення уваги до трагедії конкретної людини і проблеми політичних ув’язнених в цілому.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати