Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«...Те, що відібране часом»

Новий випуск «Маршруту №1» пропонує свіжий погляд на... ретро
15 лютого, 19:33

«Ретро — це не анахронізм. Ретро — це те, що настільки високо, що може не звертати уваги на плинність. Це надзвичайно важливі, насичені людськими звершеннями, подвигами, стандарти... У цьому є цінність — поєднувати динамічні зміни зі стабільністю поглядів. Це взагалі політична платформа, я б сказала. Україні потрібні сучасні, модерні консерватори», — переконує у своїй традиційній колонці головний редактор Лариса ІВШИНА. Перший цьогорічний глянець ми назвали «Ретро!» — і саме так, життєствердно та з особливою «оптикою», підійшли до теми.

Які і завдяки чому образи, атрибути, традиції минулого продовжують надихати нас у сучасності? Команда «Маршруту» № 1 поспілкувалася про це з Анною Шерман, головним редактором журналу «Антиквар». Також ми підготували не тільки коментарі експертів, а й «екскурсію» найцікавішими ретрофестивалями з усього світу, а на додачу — й знелюдненими і водночас надто привабливими для туристів місцями, де час «застиг». «Маршрут №1» навіть «утворив» власне утопічне місто — де «уламки» палацової архітектури отримали друге життя зовсім в інших ролях. Крім того, розповідаємо, чому віденські бали — це не тільки про красу і танці, а ще — пропонуємо підбірку фільмів про «недалеке» ретро — кохання, свободу та пригоди у ХХ столітті.

Як це — мешкати в будинку, де жив Іван Франко? Які сенси містить у собі образ пісочного годинника? Яке ретро нині в моді? Щоб дізнатися відповіді на ці та інші цікаві питання, замовляйте «Маршрут №1. Ретро!» у магазині на сайті «Дня» чи за телефоном відділу реалізації: (044) 303 96 23. Або ж дочекайтеся наступної п’ятниці, щоб придбати його в кіоску преси.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати