Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«У гонитві за сміттям»

У Донецькій області планують першу екологічну акцію з плоггінгу
22 серпня, 10:12

Шведською «плоггінг» означає «підбирати сміття під час бігу». Учасники таких акцій беруть із собою на пробіжку пакет, куди складають сміття, яке трапляється по дорозі. Таким чином люди не лише тренуються, а й допомагають очистити природу.

Вперше на Донеччині подібна екологічна акція відбудеться в Новогродівці. У День Незалежності України і напередодні Дня міста платформа ініціатив MOVE запрошує всіх охочих взяти участь в акції «У гонитві за сміттям».

«Це дуже просто — вийти на пробіжку, взяти пакет для сміття і пробігти невеличку дистанцію. Таким чином, звичайний біг підтюпцем перетворюється на екологічну акцію, яка допомагає зробити довкілля чистішим. Плюс до цього, у бігуна збільшуються витрати калорій — щоб підібрати сміття, потрібно нахилитися чи присісти», — каже Антон КУХЛЄВ, адміністратор платформи MOVE.

Учасники збиратимуться 24 серпня о 15.30 у сквері за Будинком дитячої творчості. Захід триватиме з 16.00 до 18.00. Зареєструватися на акцію можна за номером телефону: +38 099 737 97 34.

Акція «У гонитві за сміттям» організовується громадською організацією «Нова Дружківка» у партнерстві з платформою ініціатив MOVE. Ініціатива виконується в межах проекту «Зміцнення громадської довіри» (UCBI II), який фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати