Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У гості до мамонта Вінні

Вінницькі музейники розробили інтерактивну екскурсію для наймолодших відвідувачів
08 листопада, 10:36
ФОТО НАДАНО АВТОРОМ

Щоб допомогти маленьким дослідникам здійснити захопливу мандрівку в часі, дізнатися багато нового та незвіданого й відкрити для себе справжні таємниці минулого, Вінницький обласний краєзнавчий музей почав проводити тематичні екскурсії «Мамонт Вінні та його друзі. Подорож у далеке минуле». Заняття відбуваються в ігровій формі. А щоб маленькі відвідувачі не втомлювалися, музейники власноруч виготовили зручні подушки для сидіння та розмістили їх у першій експозиційній залі, біля унікального експоната — скелета мамонта.

«Дошколярики та діти молодшого шкільного віку надзвичайно допитливі, їм все цікаво, вони багато хочуть знати. А ми готові розповідати, — зазначає завідувач науково-дослідницького відділу природи музею Наталка Захарчук. — Під час екскурсії діти дізнаються про величезні молюски, корали, поліпи, про тварин льодовикового періоду, знайомимо їх з мамонтом, північним оленем, шерстистим носорогом, тобто експонатами, що зберігаються у нас в експозиції. Використовуємо ігрову форму роботи: складаємо тематичні кубики, пазли, дивимося мультики. У перспективі плануємо застосовувати розмальовки, зараз саме виготовляємо столи, щоб маленьким відвідувачам було комфортно малювати. На завершення екскурсії пропонуємо дітям на кілька хвилин стати археологами і дослідити певні предмети. Така форма робота сподобалася вінничанам. Інтерактивні екскурсії відвідали вже шість груп, а це понад сотню дітей».

Екскурсія орієнтована на відвідувачів віком від 5 до 9 років. Її тривалість — година. Працюють музейники щоденно (крім понеділка) з 10 до 18 год. Інтерактиви проводять за попереднім замовленням. Деталі можна дізнатися за телефонами: (0432) 67 28 12; 097 220 15 93.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати