Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Львові вшановують пам’ять автора «Червоної рути»

На 18 березня запланований гала-концерт, де Івасюк зазвучить у стилях rock, jazz, ethno, pop, classic
07 березня, 11:48

Концерти з присвятою Володимиру Івасюку (4 березня 1949 — 24/27 квітня 1979) організовують Львівська музична академія, Львівська філармонія (Мар’ян Шуневич та ансамбль солістів «19 клас») і креативна команда DikArt (проект «Івасюк назавжди»). Зокрема, уже відбулися два концерти у Театрі ім. Марії Заньковецької за участю відомих у Львові виконавців Оксани Мухи, Ірини Долі, Олега Ланового, Вікторії Ященко, Ольги Верхоляк у супроводі капели «Трембіта».

А на 18 березня у Львівській опері запланований гала-концерт, де Івасюк зазвучить у стилях rock, jazz, ethno, pop, classic, а виконуватимуть пісні Володимира Михайловича, якому 2019-го  виповнилося б 70 років, MANU & Катя Чилі, ROCKOKO, BRIA BLESSING & SHOCKOLAD та «Піккардійська терція».

«Передовсім, нам хотілося, щоби проект «Івасюк назавжди» був зрозумілий для всіх. Також, щоби музику Івасюка вдалося показати не зовсім так, як ми звикли її чути, — наголошує музичний менеджер вечорів пам’яті легендарного композитора Ірина ВАКУЛІНА. — Прагнемо охопити якомога ширшу аудиторію, щоби на концерти Івасюка приходила не одна й та сама публіка, яка знає, пам’ятає, цінує, має свої спогади тощо. Хочемо залучити нового слухача — молодого і сучасного. Тому й вирішили, власне, зробити мікс — запросили музикантів, яких добре знають, які  є візитівками нашої музичної культури (зокрема, «Піккардійську терцію»), і зовсім молодих, які тільки-но шукають себе».  

«Я пригадую перший рік проекту, 2012-й... Не називатиму прізвищ, скажу лишень, що було дуже багато охочих взяти участь у наших концертах, — говорить директор DikArt Андрій Сидор. — Але і під час підготовки концерту, і під час самого концерту дуже впадало в очі, як деякі виконавці переймалися тим, що не доспівають пісню до кінця. Це тільки на перший погляд здається, що Івасюк — це просто, тому що це естрада... Але ж насправді він писав, припустимо, під Ротару, отже, певний діапазон голосу потрібно таки мати... Сучасним виконавцям складно з Івасюком!».

Головне, на думку Андрія Сидора, — нагадати, хто сформував популярну українську музику. Але не тільки... «Дуже хочеться, щоби наші діти слухали якісну музику і щоби на цій якісній музиці виховувалися й наступні покоління... З іншого боку, ми робимо те, що мала би робити держава. Якщо, зокрема, говорити про цей рік, коли 70-річчя Івасюка, то мені насправді дивно, що нема концерту в Києві...».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати