Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Любешові на Волині шукають... Ромео

22 серпня, 18:02

На початку жовтня у цьому волинському містечку має відбутися прем’єра мюзиклу «Ромео і Джульєта». А виконавця ролі Ромео, як каже керівник театру мініатюр Ірина Сащук, все ще шукають. Не те, що нема серед потенційних акторів гідного саме на цю роль, хочеться досконалості. Роль Джульєти Ірина виконує сама. Радять на Ромео їй брати чоловіка, Олександра Матюка, який у районному будинку культури керує ансамблем троїстих музик «Медобори».

Подружжя успішно зіграло ролі Оксани і Вакули у мюзиклі «Ніч перед Різдвом», який самі й поставили на початку січня цього року і який став не просто відновленням  колись популярного у Любешові самодіяльного театру, а подією року. Чотири рази ставили гоголівський твір у районному Будинку культури! Три рази був переаншлаг, на прем’єрі не вистачило  місця і голові райдержадміністрації, бо ніхто йому крісло не займав, не сподіваючись на такий ажіотаж. Після успішної постановки «Ночі...» Ірину  прийняли на роботу у районне управління культури саме на посаду керівника театру мініатюр, який назвали «Гранд».

Звісно, що акторів Ірина шукає серед пересічних, як кажуть, мешканців містечка, і таланти є. Після «Ромео і Джульєти» хоче поставити українську класику: «За двома зайцями» та «На перші гулі», твори «вічні» і які завжди сприйме глядач. Акторський склад вже підбирає. Але крім україньских вистав хоче  ставити і світову класику. Зокрема мюзикли, адже гарні голоси і в неї, і у її чоловіка. І в дуже багатьох любешівців. Можливо, для великого  міста театр, та ще й аматорський, не означає нічого.

А для містечка, де нема професійних театрів, концертних залів, аквапарків і т.п. самодіяльна вистава – велика культурна подія. Мешканці виступають не тільки глядачами, а й реалізовують себе у ролях і постановці. Ірина Сащук каже, що з новими постановками вже поїдуть на гастролі по району, виступатимуть і в сусідніх.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати