Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У трамвай — з е-квитком

У Вінниці почали оформляти муніципальні картки
13 березня, 11:35

Комунальне підприємство «Вінницякартсервіс» почало приймати документи від містян на оформлення муніципальних персоніфікованих карток для проїзду у громадському транспорті. Першими їх отримають представники пільгових категорій, а таких у місті орієнтовно 80 тисяч. Учням е-квитки оформлятимуть у навчальних закладах. А студенти та всі інші вінничани зможуть подати заявку на отримання муніципальної картки в режимі он-лайн, але вже з травня. Містянам пільгових категорій картка видаватиметься безкоштовно, для решти городян її вартість становитиме 60 грн.

Як пояснила спеціаліст із маркетингу підприємства Вероніка САВЧУК, картки виготовлятимуться двох видів: персоніфіковані, які міститимуть всю інформацію про конкретного власника з його електронним гаманцем, та неперсоніфіковані — їх зможуть використовувати усі без винятку користувачі громадського транспорту Вінниці.

«Персоніфіковані квитки вінничани зможуть замовити он-лайн, а неперсоніфіковані продаватимуться у 550 точках по місту. Це кіоски «Преса», відділення «Укрпошти» та інші заклади поблизу зупинок громадського транспорту. Такі картки теж будуть містити електронний гаманець, який можна буде поповнювати у місцях продажу карток, на офіційному сайті підприємства та в мобільному додатку, — уточнює Вероніка Савчук. — Перевагою муніципальних карток є те, що вони не прив’язані до однієї поїздки, радше до часу в дорозі. Так, після оплати проїзду в одному громадському транспорті, скажімо, трамваї, можна буде протягом 30 хвилин безкоштовно пересісти на інший транспорт, наприклад тролейбус. При новій системі пасажир цілком може встигнути за півгодини проїхати на обох видах транспорту. Але враховується не тільки час проїзду, а й очікування на зупинці другого виду транспорту».

Спеціалісти радять вінничанам не поспішати, оформити е-квитки встигнуть усі охочі. Із квітня картки почнуть оформляти і в приміщеннях керуючих компаній (колишніх жеках). З 11 березня в чергу можна записатися на офіційному сайті: et.vn.ua і вибрати дату і час прийому. Втрачати картку не слід, бо за дублікат доведеться заплатити навіть пільговикам.

Користуватися муніципальної карткою вінничани зможуть уже з 1 жовтня 2019 року.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати