Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Вінниці розгорнули інфекційну реанімацію

І ще одну добудовують на базі Калинівської центральної районної лікарні
25 березня, 19:35

Попри те, що станом на 25 березня на Вінниччині та в обласному центрі не зафіксовано жодного випадку захворювання на коронавірус COVID-19, влада і медики працюють у посиленому режимі й готуються до вірогідного поширення хвороби. Для цього збирають гроші на забезпечення медичних установ засобами захисту і дооснащення інфекційної реанімації, яку розгорнули на базі міської клінічної лікарні №1. Як повідомив директор департаменту охорони здоров’я Вінницької міської ради Олександр ШИШ, зараз заклад працює над додатковим створенням оснащених боксів і напівбоксів інтенсивної терапії.

«Ми вже розмістили замовлення на придбання додаткового оснащення для цієї реанімації на загальну суму в 19 млн грн. Ідеться про ті гроші, які надала міська рада минулого тижня на позачерговому засіданні сесії, — каже Олександр Шиш. — За ці кошти плануємо придбати 20 апаратів штучної вентиляції, монітори спостереження за станом пацієнта, шприцеві та інфузійні насоси, дефібрилятори, рентгенівський та ультразвуковий пересувні апарати. Частина обладнання уже надійшла, частину обладнання очікуємо найближчим часом. Все залежить від постачальника. Рентгенівський апарат уже надійшов до відділення, також замовили 1250 швидких тестів на визначення коронавірусу для лікарні №1 і майже 3000 тестів для інших закладів».

Він зазначив, що в медустановах міста на сьогодні наявні 1383 костюми біозахисту, 657 респіраторів максимального захисту, 548 захисних щитків, 81 тис. одноразових хірургічних масок, 52 тис. коротких нітрилових рукавичок і понад 1 тис. довгих. Також у медзакладах є 711 літрів дезрозчину для рук, майже 925 літрів дезінфекційних засобів для приміщень.

Тим часом подібну інфекційну реанімацію з боксованими палатами добудовують на базі Калинівської центральної районної лікарні, що неподалік від Вінниці. З огляду на темпи поширення захворювання на коронавірус, будівельники працюють цілодобово. Відкрити відділення планують за два тижні. Реанімація складатиметься із 25 інфекційних ліжко-місць, чотири з яких — це боксовані палати, також дві напівбоксовані палати, решта — стандартні інфекційні ліжка.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати