Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Заарештований. Звільняють. На нього чекає суд»

МВС кваліфікує обстріл машини заступниці міністра освіти Інни Совсун як хуліганство. Але радить посилити безпеку працівників МОНу
27 серпня, 11:40

Вчора правоохоронні органи порушили кримінальну справу у зв’язку з обстрілом службового автомобіля першого заступника міністра освіти Інни Совсун. Про це розповів начальник Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Києві Олександр Терещук в ефірі одного з українських каналів. За його словами, «стрілка» затримали на місці та звинувачують у хуліганстві. За версією слідства чоловік цілився у простір, а влучив у стійку авто. Його зброю наразі перевіряють на законність. У МВС також повідомляють, що дозвіл на купівлю зброї у затриманого був. Виявилося, що в машину стріляв п’яний співробітник міліції із спецпідрозділу МВС «Титан».

Інформацію, що з’явилася в соцмережах, підтвердив Арсен Аваков.

«П’яний тітановець стріляв з мисливської рушниці з балкону. Ні в кого конкретно. Попав в машину... Заарештований. Звільняють. На нього чекає суд», — відповів глава МВС в коментарях на своїй сторінки на запитання про достовірність інформації, що з’явилася.

Авто Інни Совсун розстріляли поблизу будівлі МОН у вівторок близько сьомої вечора. Про ситуацію на своїй сторінці у мережі Facebook оперативно повідомив міністр освіти Сергій Квіт:

Під час обстрілу авто Інна Совсун перебувала у своєму робочому кабінеті. Як повідомила заступник міністра, у салоні був водій, але він також не постраждав.

«Я фізично не можу відповідати на телефонні дзвінки — руки трусяться, голос тремтить. Дякую за підтримку», — прокоментувала ситуацію Інна Совсун на сторінці у Facebook.

Жодних погроз працівникам міністерства не надходило, але в цілях безпеки їм запропонували посилити особисту охорону.

Олег ДЕРЕВ’ЯНКО, заступник міністра освіти та науки України:

— Міністерство продовжує виконувати свої конституційні функції. Розслідуванням справи займаються правоохоронні органи. Поки деталі розголошувати не можу, але щодо посилення охорони — це ініціатива МВС. Їхні рекомендації надалі будуть виходити з того, як розвиватиметься слідство та які версії будуть опрацьовуватися. Зараз лише збирають інформацію, немає чіткого висновку навіть щодо кількості пострілів. Водій говорить, що їх було багато, але куля у авто влучила одна. Отже, інші просвистіли вздовж подвір’я МОН. Це було о сьомій годині, тоді з будівлі міг вийти будь-хто.

Ця стрілянина також може бути першою ластівкою, яка віщує про те, що у людей на руках дуже багато зброї. Серед них є далекі від того, щоб себе контролювати та уберегтися від маніпуляцій. Поки ми не бачимо яскравих причин ситуації, що склалася. Ніхто не погрожував ні Інні Романівні, ні іншим співробітникам міністерства. Звісно, у нас є багато резонансних справ, якими ми займаємося, але оголошувати зараз конкретні підозри не зовсім коректно. Якщо ті чи інші люди до справи не причетні, то щодо них не може бути безпідставних звинувачень. Все, що ми робимо для ліквідації корупційних схем у системі освіти, — зараз на слуху, тому люди, які слідкують за нашою роботою, про них знають. Якщо припустити, що у такий спосіб хтось хотів нас залякати, то з міністерством такі речі не пройдуть.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати