Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Заснований 1911 року

У Бердичеві відкрили відновлений театр
16 січня, 11:35
ФОТО АВТОРА

Відтепер у Бердичеві на вулиці Європейській діятиме міський музично-драматичний театр, який урочисто відкрили 14 січня за участю багатьох гостей. Як свідчать історичні дані, насолодитися акторською грою бердичівляни могли і на початку двадцятого століття в цьому ж місці. Тоді приміщення, зведене у 1908 році, належало відомому місцевому меценату, підприємцю, лікарю за фахом, який був високоосвіченою людиною і завзятим театралом, Давиду Шеренцісу. У 1911 році він створив тут міський театр, який здавався в оренду колективам, що гастролювали. Городяни мали можливість приходити на вистави, які йшли українською, польською, єврейською, російською мовами.

У 1959 році Бердичівський театр було ліквідовано, і в приміщенні діяв міський, а потім — районний Будинок культури. У 2013 році міська влада вирішила відродити театр, після підготовчих робіт у 2015-му розпочалася реконструкція.

Бердичівський міський голова Василь Мазур, виступаючи на урочистостях, назвав цю подію кроком до відродження слави Бердичева. Водночас зауважив, що відновлення театру — це результат спільної праці багатьох людей і підтримка органів державної влади. Сучасна будівля, в якій збережена сторічна автентичність, уміщує  420 глядачів, важливо, що вона відповідає вимогам доступності для людей із особливими потребами.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати