Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Зміна клімату несе загрози для здоров’я»

У парламенті обговорили ризики через підвищення середньої температури у країні
05 липня, 11:52
ФОТО REUTERS

Погодні аномалії, зафіксовані в Україні протягом останніх років, підтверджують наявність негативних процесів зміни клімату. На цьому наголосив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, доповідаючи на парламентських слуханнях, присвячених виконанню Україною міжнародних документів щодо запобігання антропогенним змінам клімату. Новину повідомило Міністерство екології та природних ресурсів.

Остап Семерак зазначив, що йдеться як про посилення посух, збільшення тривалості спекотних періодів (так званих хвиль спеки), так і про повторюваність і збільшення інтенсивності гроз, градів, шквалів.

«Досить згадати останній місяць, коли у Карпатах випав сніг, а сильні зливи спричинили повені на Прикарпатті та вкотре завдали великих збитків людям, які там проживають. Тобто зміна клімату несе загрози для здоров’я населення і стану екосистем і призводить до значних економічних збитків. Мабуть, в Україні немає жодної сфери життєдіяльності людини, яка б не зазнала впливу у зв’язку зі змінами клімату», — цитують Семерака на сайті міністерства.

Також міністр навів дані Українського гідрометеорологічного центру, за якими підвищення середньої річної температури повітря у країні на кінець 2017 року становило 1,1°С, що перевищує підвищення глобальної температури. Остап Семерак додав, що в Україні лише починає формуватися нова кліматична політика і саме з такою метою держава однією з перших в Європі підписала і ратифікувала Паризьку кліматичну угоду. А для успішного втілення цієї політики, як завжди, потрібна політична воля.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати