Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Звільнитися зі снігового полону

Offroad club Poltava ініціював акцію безкоштовної допомоги автомобілістам
01 березня, 11:41
ФОТО З «ФЕЙСБУК»-СТОРІНКИ СЕРГІЯ КАЛАПТУРОВСЬКОГО

Від вечора понеділка Полтаву, як і багато інших регіонів, накрила негода. Хуртовина і поривчастий вітер ускладнили життя не лише перехожим, а й автомобілістам. Щоб допомогти водіям, Offroad club Poltava вирушив чергувати містом. Сам клуб створений давно й об’єднує власників повнопривідних авто, які беруть участь у змаганнях позашляховиків. У вільний час учасники Offroad club Poltava тренуються у лісах та полях на своїх авто, а зараз, говорять, вирішили зайнятися суспільно корисною справою і допомогти полтавцям. Мета проста — відбуксувати водіїв, що застрягли в заметі, і допомогти автомобілістам, у яких сталися неполадки з їхнім транспортним засобом. Чергували члени клубу позашляховиків від вечора 27 і протягом 28 лютого.

Учасник клубу Сергій Костенко, котрий у клубі лише рік, заступив на зміну зранку 28 лютого, розповідає: «Сьогодні допомагав витягнути бус, який був на літній гумі, що у мене викликало сильний подив. Автівка перегородила в’їзд у двори. Окрім цього, подібне авто відбуксовували із гаражів. Оскільки транспортний засіб був надто навантаженим, ми задіювали ще й квадроцикл».

Усю допомогу активісти надають безкоштовно, але, як зауважують, водії інколи віддячують за роботу. Загалом у місті працює близько десяти власників повнопривідних автомобілів.

Щодо статистики подібних випадків у Полтавській області, то станом на ранок 28 лютого рятувальники відбуксували 162 автівки, серед яких — 156 вантажних автомобілів, 4 легковики та два авто екстреної медичної допомоги. Про це повідомила начальник сектору зв’язків із засобами масової інформації та роботи з громадськістю Світлана Рибалко.

І хоч погода на Полтавщині поки стабілізувалася, це не привід розслаблятися: уже надвечір 28 лютого синоптики прогнозують снігопади, а негода повернеться на дороги Полтавщини. Тому рятувальники та активісти клубу Offroad club Poltava запевняють, що працюватимуть протягом найближчих днів, щоб допомогти автомобілістам, які потрапили у негоду, звільнитися зі снігового полону.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати