Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Це приїзд відчаю!»

Фермери зібралися під Кабміном вимагати...обіцяної компенсації
08 липня, 19:25

Цьогорічна аномальна засуха найбільше «вдарила» по південних регіонах країни. Третина урожаю загинула на Одещині.

Втрати озимих аграріїв Бессарабії — 80—100%%. Сільгоспвиробникам загрожує банкрутство, селянам — невиплата за орендовані у них паї, бюджету — значна нестача коштів. Більше того, під загрозою посівна-2020, бо у аграріїв Півдня немає коштів перекрити цьогорічні витрати.

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України ще в травні інспектувало постраждалі регіони та запевняли, що гроші знайдуть і частково компенсують за втрачений урожай. Однак, все залишилося на рівні обіцянок. Минулого тижня з робочим візитом на Одещині був і президент. Але проблему регіону донести не вдалося. Зустріч з аграріями не відбулася.

Вчора — 8 липня — під Кабмін висловити свій протест приїхали аграрії з усіх регіонів. Вони  вимагають від уряду обіцяної компенсації за втрачені посіви через посуху!

«Проблематика дуже серйозна, зокрема яка склалася на півдні України, в Одеській області. Втрати, які понесли сьогодні сільгоспвиробники, вимірюються мільярдами грн. Це приїзд відчаю, тому що обіцяли надати кошти, а їх не надають. Люди приїхали, хто тисячі км, для того, щоб особисто звернутися до Кабінету міністрів і нарахувати ці кошти як компенсацію збитків внаслідок посухи», — заявив заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис МАРЧУК.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати