Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

21 квітня, 00:00

Якою мовою заговорить новосибірська «дочка»?

Велика оптово-роздрібна книготорговельна мережа ТОВ «Топ-Книга» (Новосибірськ, РФ) планує створити в Україні дочірню компанію ТОВ «Топ-Книга Україна». На позачергових зборах учасників «Топ-Книги» було прийняте рішення сформувати статутний капітал дочірньої компанії в розмірі 385 тисяч гривень і обрати генерального директора. За словами представника компанії, «дочка» створюється для розширення книготорговельної мережі компанії. «У Донецьку є магазин, з яким у нас партнерські відносини, мабуть, з цієї частини України ми й почнемо», — додав він.

Електроенергія та тепло з вихлопних газів

$300 мільйонів планує протягом кількох років вкласти в енергетичні проекти в Україні приватна енергетична компанія ContourGlobal (США). Як повідомив віце-президент компанії в Східній Європі та СНД Алекс Краковський, інвестиції планується скерувати на реконструкцію й будівництво енергогенеруючих потужностей і теплових мереж. Компанія вже приступила до реалізації проекту з будівництва когенераційної установки потужністю 28 МВт, що використовує вихлопні гази компресорної станції «Богородчани» (Івано-Франківська обл.) магістрального газопроводу «Союз», зазначивши при цьому, що загальна вартість проекту складе близько 34 мільйонів євро (30% — кошти компанії, 70% — комерційні кредити).

Інкубатор молодіжного бізнесу

На основі договору між Східноукраїнським національним університетом ім. В. Даля та Луганською міськрадою, міською молодіжною радою й приватними підприємцями буде здійснений проект «Інкубатор бізнесу». Як зазначив проректор з науково- технічного й економічного розвитку Євген Шапран, «проект дозволяє більш ефективно залучати студентів нашого університету до науково-технічної діяльності, сприятиме поліпшенню їх соціального захисту й працевлаштуванню на період проходження практики та після закінчення вузу». Мета проекту — розширення можливостей застосування наукових розробок, впровадження інноваційних технологій, сприяння подальшому розвитку малого й середнього бізнесу серед молодих вчених і студентської молоді. Проект покликаний підтримувати розвиток молодіжного бізнесу в Луганську.

Розрахунок за кредит — у банкоматі

Дельта Банк почав реалізацію стартового проекту з установки апаратів cash-in — нових систем зі збору платежів. Ці апарати являють собою банкомати, але працюють не на видачу готівки, а на її прийом від населення. Протягом цього року банк планує встановити 2000 cash-in терміналів по всій Україні. «Поява в Україні терміналів зі збору платежів cash-in і депозиторів пов’язана з активним нарощуванням об’ємів кредитування населення. Апарати, що приймають готівку, звільняють співробітників банку від однотипної додаткової роботи», — вважає директор банку з операційної діяльності та технічного забезпечення Олена Афанасьєва.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати