Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Нацбанк закуповує електромобілі

22 серпня, 10:24
ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

Національний банк вирішив закупити електромобілі в межах концепції поступової заміни існуючого автопарку і для зменшення шкідливих викидів у атмосферу. Про це FinClub повідомили в прес-службі НБУ.

13 серпня Національний банк провів тендер на закупівлю трьох електрокарів сумарною вартістю в 2,84 млн грн з економією в 0,05%. Ще 131 тис. грн він витратить на зарядні пристрої до них.

«Електромобілі призначені для перевезень співробітників банку в межах Києва для службових потреб, закріплення автотранспорту за окремим підрозділом або працівником не передбачено»,— розповіли в Нацбанку. За даними НБУ, в 2017—2018 роках Національний банк вивів з автопарку 46 автомобілів. Вони були передані іншим держустановам (Міноборони, ГосЧС, СБУ, Держспецзв’язку, Управління держохорони, Держприкордонслужба, Судова адміністрація, Поліграфкомбінат, Держказначейство).

НБУ поки не знає, чи буде в подальшому ще купувати електрокари. «Сьогодні Національний банк розглядає купівлю трьох електромобілів, як пілот. Залежно від його результатів плануватиметься подальше оновлення автопарку»,— розповіли в прес-службі. НБУ закупить за 2,844 млн грн три електромобіля Hyundai Ioniq Electric (в середньому по 948 тис. грн) у компанії «Автоберег».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати