Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Передріздвяні дива

28 грудня, 13:37
МАЛЮНОК ВІКТОРА БОГОРАДА

Виняток?

Павела Юзефа  Станчака, якого  ще наприкінці серпня колегія «Нафтогазу» обрала президентом ПАТ «Укртрансгаз», нарешті  остаточно призначено головою цієї компанії. Затримка була пов’язана з тим, що в нього як громадянина Польщі не було допуску до українських секретів, і Служба безпеки України не погодила таке кадрове рішення. Адже «Укртрансгаз» — стратегічне підприємство. Станчака призначили віце-президентом «Укртрансгазу». Він мав  приступити до роботи на першій у компанії посаді після врегулювання всіх формальностей. Врегулював? Чи для нього зробили виняток?

«Так і ні» не говорити

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман назвав законопроект «Купуй українське, плати українцям» дискусійним. «Він вимагає багато осмисленої експертної роботи над тим, щоб, по-перше, не порушувати ніяких наших міжнародних зобов’язань, що неприпустимо, не створювати ніяких корупційних ризиків», — сказав прем’єр і повідомив, що має намір взяти участь у відповідній  дискусії. Однак при цьому він наголосив: «У повній відповідності нашим міжнародним зобов’язанням ми повинні лобіювати нашу продукцію, забезпечувати її присутність на міжнародних ринках». Нагадаємо: Верховна рада ухвалила у першому читанні й прийняла за основу законопроект «Купуй українське, плати українцям», який, зокрема, передбачає введення «місцевої складової» не нижче 20% в тендерній пропозиції на участь у публічних держзакупівлях.

Дорога до агресії

Будівництво «Північного потоку-2»дозволить Росії закрити транзит газу територією України та розпочати повноцінну військову агресію, заявив голова НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв на одному з телеканалів. «Цей газопровід є великим ризиком. Його будівництво кардинально підірве економіку всієї країни. Ми вважаємо, що це — частково військовий проект, оскільки метою Путіна є прибрати транспортування російського газу з території України, що є дорогою до повноцінної військової агресії», — наголосив Коболєв. «Ми впевнені, що єдиним кроком, який може зробити Україна, це залучення іноземного партнера в управління ГТС. Український закон дозволяє це зробить», — зазначив Коболєв.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати