Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У світі сповільнюється зростання ділової активності

Wall Street Journal: зростанню ринку акцій перешкоджає обережність інвесторів, які побоюються геополітичних і зовнішньоторговельних ризиків
05 червня, 10:45
ФОТО РЕЙТЕР

Останні дані фондових індексів свідчать про гальмування ряду показників ділової активності в Європі та інших регіонах, не обіцяючи нових рекордів на фінансових ринках.

Про це пише The Wall Street Journal.

Загальносвітовий індекс менеджерів закупівель (PMI) у переробній промисловості в травні сповільнив зростання до мінімуму за дев’ять місяців.

Індекс вартості фрахту Baltic Dry, що відслідковує ціни на морські перевезення насипних і навалочних вантажів по всьому світу, відчуває знижувальний тиск з грудня. На початку весни він трохи відіграв падіння, але на 1 червня його зниження з останнього піку досягло 22%.

2008 року обвал Baltic Dry був одним з найяскравіших сигналів, які обіцяли різкий спад в економіці і на фінансових ринках: у травні того року індикатор досягав піку, а до липня втратив уже 30%.

Знижуються і ціни на мідь, також один з важливих барометрів економічної активності.

За даними Citigroup, макроекономічні показники в розвинутих країнах істотно відхиляються від очікувань аналітиків у гірший бік.

Ніхто з економістів не чекає на рецесію в США та інших розвинених країнах найближчим часом, зазначає WSJ. Однак темпів зростання економіки, ймовірно, буде недостатньо, щоб відновити активне довгострокове ралі.

Зростанню ринку акцій також перешкоджає обережність інвесторів, які побоюються геополітичних і зовнішньоторговельних ризиків.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати