Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Авіапрем’єра року

АНТОНОВ показав перший український літак без російських комплектуючих
21 грудня, 11:35

Держпідприємство «Антонов» представило у вівторок перший дослідний зразок нового транспортного літака Ан-132D. В урочистій події взяв участь Президент України Петро Порошенко.

«Сьогодні день народження у нового літака Ан-132 D. Літак був створений в рекордно короткі терміни, за півтора року. Упевнений, у нього велике майбутнє. Вітаю з цією перемогою всіх авіабудівників і бажаю новому літаку щастя. Слава Україні!» — йдеться на сторінці в Facebook Президента України.

Ан-132D — це перший літак у лінійці Антонова без російських комплектуючих. Літак призначений для польотів на близько- і середньомагістральних маршрутах, він зможе виконувати широкий спектр завдань з перевезення вантажів. Раніше був підписаний меморандум про намір спільного виробництва 80 літаків Ан-132 для Саудівської Аравії. Частина літаків буде вироблятися в Україні, але одночасно з цим і в Саудівській Аравії будуть створюватися потужності для виробництва цього літака і компонентів. Інтелектуальна власність на літак розділена в рівних частках між двома сторонами. Вартість літака поки не відома. Рішення про те, чи буде підписаний твердий контракт на 80 літаків, буде прийнято після поставки першого зразка.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати