Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Нагорода герцога Единбурзького – для наполегливої молоді

За 63 роки особлива премія поширилася на 144 країни
04 жовтня, 10:08

Цього тижня сотні молодих людей зібралися в старовинному лондонському палаці святого Якова, щоб отримати золоту нагороду герцога Единбурзького. З переможцями із усієї Великобританії зустрівся принц Едвард, граф Уессекський, щоб вручити їм відповідні сертифікати, ідеться на офіційній сторінці The Royal Family у «Фейсбуці».

Як нагадують на сайті www. royal.uk, премія Герцога Единбурзького була заснована в Сполученому Королівстві 1956 року принцом Філіпом, герцогом Единбурзьким, з ініціативи Курта Хана, піонера освіти і директора-засновника школи Гордонстоун. Премія — це збалансована програма заходів, доступна для всіх молодих людей віком від 14 до 24 років. Вона була заснована, щоб спонукати молодь до волонтерства і саморозвитку. Тобто кожен має передусім кинути виклик сам собі — виконувати вибрані завдання і звітувати про свій прогрес, досягаючи стандартів премії.

Кожен з рівнів премії (вона ділиться на бронзову, срібну і золоту) складається із чотирьох розділів: волонтерство, навички, фізична культура та експедиція, пояснюють на сайті www.haileybury. kz. Волонтерські проєкти передбачають допомогу в проведенні реставраційно-консерваційних робіт, заходів у школі, притулкам для тварин, дитячим будинкам, допомогу в бібліотеці тощо. Навички — це гра на музичних інструментах, танці, приготування їжі, вивчення іноземних мов і творчість. Фізичні вправи — це переважно фізична культура в школі, але так само і особисті спортивні захоплення.

ФОТО З ФЕЙСБУК-СТОРІНКИ THE ROYAL FAMILY

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати