Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Terra Carta» для сталого майбутнього

Принц Чарльз оголосив про запуск нової екоініціативи
15 січня, 11:53

Днями Чарльз, принц Уельський виступив онлайн на саміті One Planet у Парижі (у ньому також взяли участь президент Франції Еммануель Макрон, генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш та віцепрем’єр-міністр Китаю Хань Чжен та інші). Його королівська високість оголосив про запуск «Terra Carta», ініціативи, що надає консультації для бізнесу щодо просування у напрямку сталого майбутнього, ідеться на офіційній фб-сторінці The Royal Family. «Природа, невід’ємною частиною якої ми є, лежить в основі Terra Carta», — сказав принц Чарльз, передає The Guardian.

Принц Чарльз закликає бізнес інвестувати в здоров’я планети та людей після запуску Хартії сталого фінансування, підтриманої кількома міжнародними установами. Пригадуючи історію Великої Хартії (Magnum Carta), принц Уельський запускає «Terra Carta» — Хартію Землі, яка вимагатиме від підписантів згоди на майже 100 дій, які стануть більш сталими до 2030 року, пише видання. У заяві «Terra Carta» про наміри добровільні зобов’язання включають підтримку міжнародних угод щодо клімату, біорізноманіття та боротьби проти опустелювання, підтримку зусиль щодо захисту половини планети до 2050 року та приведення інвестиційних та фінансових потоків у відповідність до майбутнього з низькими викидами парникових газів.

«Я негайно звертаюся до керівників усіх секторів та з усього світу, щоб вони підтримали цю «Terra Carta», щоб привести добробут у гармонію з природою, людьми та планетою протягом найближчого десятиліття», — сказав принц Чарльз на конференції.

Принц Уельський також наголосив на важливості інтеграції сталого розвитку у всі аспекти світової економіки. «Якщо розглядати спадщину нашого покоління, понад 800 років тому, Велика Хартія надихнула віру в основоположні права та свободи людей. Якщо ми прагнемо уявити наступні 800 років людського прогресу, основоположні права та цінність природи повинні мають спричинити поступову зміну в нашому підході «майбутнє промисловості» та «майбутнє економіки»», — цитує Чарльза The Guardian.

До слова, принц Чарльз уже понад 50 років обстоює захист довкілля.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати